Всичко е в твоите ръце! Ти си последното препятствие на

...
Всичко е в твоите ръце! Ти си последното препятствие на
Коментари Харесай

Вратарят Димитър Митов пред bTV: Смятам, че съм роден победител!


Всичко е в твоите ръце! Ти си последното затруднение на топката! Да си футболен вратар не е елементарно. Да си подобен, че цялата футболна Англия да приказва за теб - съвсем невероятно. Е, можем да се похвалим, че има един българин, който накара голямата английска машина да спре за момент и да възкликне.

Димитър Митов от третодивизионния " Кеймбридж " беше в основата на сензационната победа на неговия отбор над новото милиардерско украшение " Нюкасъл " в третия кръг на шампионата за Купата на Футболната асоциация в Англия.

Той е роден в Монтана, само че прекарва огромна част от детството си в Козлодуй. От дребен е разпален по футбола, а първите си стъпки прави в академия " Христо Стоичков ", откъдето пък няколко месеца по-късно получава късмет да играе в юношеските шампионати с " Чавдар " Етрополе.



" Футболът доста ми оказа помощ да се изградя като персона, като човек. Тази дисциплинираност, която футболът изисква, се придвижва и в моя персонален живот. Всичко, което върша, го върша с цел да победя, без значение дали играя на " Плейстейшън ", дали играя в другари дартс, тенис на маса, каквото и да било. Смятам, че съм роден победител и всичко, което върша в моя живот е да победя ", споделя той.

Как Димитър стартира кариерата си в Англия?



На мач от европейските квалификации с националния тим на България до 17 години той се показва впечатляващо и е видян от британски селекционери. Първоначално 15-годишният вратар е поканен на двуседмични проби в " Нотингам Форест ", а след това в " Чарлтън ". Там още на четвъртия ден клубът му предлага да подпише младежки контракт, откакто навърши 16 години. Така, още преди пълноправие, Димитър идва на Острова, с цел да преследва настойчиво своята футболна фантазия.

" Футболът е преди всичко, фамилията е на второ място, тъй като аз съм се лишил от тази опция да бъда с моето семейство, с моите другари и съм тръгнал по този път, с цел да съумея. Честно казано, не скърбя. Наистина доста ми липсва моето семейство, те знаят какъв брой доста ги обичам, аз знам те какъв брой доста ме обичат и сме намерили този съвършен баланс сред мен и моето семейство. Те ме поддържат и аз си правя моята работа тук, тъй като когато аз съм благополучен и те са щастливи ", разсъждава той.

Димитър е уверен, че триумфът не е плод единствено на шанс, само че и на упорита работа, неизменност и образование.

" Никъде няма елементарно. Аз приказвам от моя персонален опит - всичко, което имам, съм си го заслужил ", споделя той.



Митов сигурно е самоуверен! Как другояче бихте нарекли човек, който идва в Англия съвсем без да знае езика.? И е единствено на 16!

" Знаех да кажа " Здравей ", " Как си? ", само че да проведа диалог просто беше невероятно. Първите два-три месеца ми беше доста мъчно. Сигурно най-трудните ми години, когато съм в Англия. Не оказа помощ и това, че живеех с ирландци, което е още по-трудно. Но когато следваш фантазиите си, когато си подготвен да дадеш всичко от себе си, и да преследваш тази тръпка, която имаш от дребен, ще го преодолееш. доста ми оказа помощ това, че около мен няма хора, които да приказват моя език и ме принудиха да науча британски език и ми лиши година до две ", спомня си той.

Въпреки триумфа отпреди няколко дни, Димитър не стопира да желае още и още!



" Всеки един ден бленувам, тъй като фантазиите са безвъзмездни въпреки всичко. И моята фантазия е да играя във Висшата лига, в " Манчестър Юнайтед ". Дори да е дребен шансът, аз ще не преставам да го пъдя всеки минал ден. Наистина някой хора ще кажат, че това е невероятно, само че няма невероятно неща и съм сигурен, че даже и да не стигна до " Манчестър Юнайтед ", един ден, като свърши моята футболна кариера, ще погледна обратно в годините и ще съм горделив със себе си ", споделя той

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР