Всичко е в ръцете на нашия събуден народ. С тези

...
Всичко е в ръцете на нашия събуден народ. С тези
Коментари Харесай

Радев: Всичко е в ръцете на нашия събуден народ


Всичко е в ръцете на нашия разсънен народ. С тези думи стартира обръщението си към ръководителите на културни институции, дейци на науката и изкуството президентът Румен Радев. По случай Деня на националните будители президентът посрещна в Гербовата зала на „ Дондуков “2.На церемонията участваха още Илияна Йотова, служебните министри на образованието и науката и на културата Николай Денков и Велислав Минеков, представители на БПЦ.

Времето е спешно, тежко, мъчително, само че такова е и всяко пробуждане. Нека не чакаме някой различен да ни буди, а да бъдем будни, да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и операцията, обърна се към гостите си Радев.

Това е петата година, в която имам достойнството да бъдем дружно и да приказвам на празника. Всеки път отдавах респект към хората на духа и културата, към героите, които са осветявали мрака в предишното. На всички вас - днешните будители, съобщи Румен Радев в словото си във връзка празника.

В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме огромното национално пробуждане. България се трансформира – търси нови хрумвания, разисква нови решения. Проблемите се изричат на глас, а заблудите с изминал период на валидност отминават в историята. Времето е спешно, тежко, мъчително. Но такова е всяко пробуждане, акцентира Радев.

Миналата година доживяхме огромното национално пробуждане. България се трансформира, търси нови хрумвания, разисква нови решения, проблемите се изричат на глас, а заблудите с изминал период на валидност отминават в историята, добави президентът.

Вечна благодарност към паметта и делото на будителите от предишното. Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и вярата, към непримиримите, продължи президентът.

По-рано тази заран се състоя обичайна гала по издигане на националното знаме пред президентството за Деня на националните будители.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР