Всичко е в главата - чувството за ситост зависи от

...
Всичко е в главата - чувството за ситост зависи от
Коментари Харесай

Ето как да се чувстваме сити, без да ядем много

Всичко е в главата - възприятието за задоволеност зависи от това какъв брой храна мислим, че сме изяли, а не от това какъв брой действително сме похапнали.
Или в случай че перифразираме известната сентенция “Вие сте това, което ядете”, новата звучи по този начин “Вие сте това, което си мислите, че ядете”.
Резултатите от проучване на английски учени от "Sheffield Hallam University " сочат, че хората се усещат по-сити, когато мислят, че са изяли по-голямо количество храна, без значение дали това е правилно.
Всичко е доста просто - откривателите провели изследване измежду 26 души, разграничени на две групи. На едната сервирали омлет от "две яйца ", а на другата - от "четири яйца ". Всички омлети съдържали по три яйца.
Тези от първата групата, които получили "малък " омлет за закуска, се чувствали по-гладни след два часа, като консумирали повече паста на обяд и калории през останалата част от деня, спрямо хората от втората.
Новото изследванe демонстрира, че хората употребяват повече калории, в случай че имат вяра, че са яли по-малко храна от другите - даже в случай че това е безусловно същата храна. Всичко е в главата.
Пълните резултати от научното проучване са показани по време на годишната здравна конференция на Британското общество на психолозите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР