Всичките 1417 подадени молби от инвеститори по програмата „Златна виза“

...
Всичките 1417 подадени молби от инвеститори по програмата „Златна виза“
Коментари Харесай

Всички молби по спряна програма са разгледани

Всичките 1417 подадени молби от вложители по програмата „ Златна виза “ до 1 ноември 2020 година, когато тя беше спряна, са прегледани от управляващите и държавното управление е уведомило Европейския съюз за това.

През ноември предходната година програмата за вложения беше анулирана, след редица отрицателни разкрития свързани с нея. Към момента на прекъсването ѝ обаче имаше 1417 неразгледани молби.

По време на семинар за развиването на земите в страната министърът на вътрешните работи на Кипър Никос Нурис, съобщи че въпросните молби са били обработени. Самите лица, подали молби, към момента не са известени, защото документите към момента се намират в Прокуратурата на страната.

Правителството беше насила да работи деликатно, откакто Брюксел съобщи за решението си, че не утвърждава продължаващата обработка на молбите, след прекъсване на капиталовата стратегия.

В заявление, оповестено още през юни, Европейската комисия съобщи, че има намерение да предприеме по-нататъшни крачки посредством правосъдни процедури против Кипър и Малта за прилаганите от тях стратегии “Златна виза “.

Тогава Комисията даде двумесечен период на Кипър, с цел да одобри нужните ограничения, в това число да издаде паспорти на всички вложители, които не са съумели да ги получат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР