Всичките 10 участващи отбора определиха своите 15-членни отбори за Световното

...
Всичките 10 участващи отбора определиха своите 15-членни отбори за Световното
Коментари Харесай

Десет играча, за които трябва да внимавате на Световното първенство по крикет за мъже 2023

Всичките 10 участващи тима дефинираха своите 15-членни тимове за Световното състезание по крикет за мъже 2023, което ще се играе в Индия от 5 октомври до 19 ноември.

Някои тимове разчитаха на опита си, с цел да получат най-желания трофей в крикета, до момента в който други се довериха на композиция от остарели и нови лица.

Продължавайте да четете лист от 4 детайла Кой влиза, кой отпада: Поглед към тимовете за Световната купа по крикет

Световната купа по крикет 2023 година е обяснена в карта и диаграми Звезди, шокове и нещастия: Историята на Световната купа по крикет на ICC Феновете са разочаровани от „ доста долнокачествен “ развой на продажба на билети за Световната купа по крикет завършек на списъка

Само няколко от тях ще се окажат отлични реализатори за акцията на своя тим на най-голямата сцена в крикета.

Ето 10-те най-хубави имена, за които би трябвало да внимавате на тазгодишния шампионат:

Бабар Азам: Пакистан

Капитанът на Пакистан и най-резултатният голмайстор през последните години е явен избор поради царуването му на върха на еднодневната интернационална (ODI) ранглиста на ICC за мъже. Babar непрекъснато е класиран измежду петте най-хубави удара във формата през последните шест години.

Въпреки че 28-годишният състезател направи криво-ляво показване на неотдавна приключилата Купа на Азия по неговите стандарти (207 ръна за четири ининга) и не можа да изведе тима си на финала, възможностите на Пакистан да се класира за полуфиналите на Световното състезание ще бъде тясно обвързвано с неговата форма на вата и решенията на терена.

Азам получи похвали от няколко някогашни велики играчи, в това число единствения капитан на Пакистан, притежател на Световната купа по крикет, и някогашния министър председател Имран Хан, който го дефинира като „ цялостен “ удар.

„ Неговата техника, гений и характер са брилянтни. Много рядко се срещат и трите неща в един батсман, само че той ги има всичките, ” сподели Хан в изявление по-рано тази година.

Вират Коли: Индия

Може би най-голямата звезда в международния крикет и един от най-големите играчи на крикет в Индия за всички времена, Вират Коли има съвсем всички огромни трофеи в интернационалния крикет. Въпреки възрастта си, 34-годишният мъж е измежду най-здравите спортисти в спорта и продължава да отбелязва бягания с необикновено неизменност.

Коли означи три сенчъри тази година и в този момент е с един по-малко от върха на индийския популярен Сачин Тендулкар от 49 ODI стотни.

Бившият капитан на Индия, който беше част от тима на Индия, спечелил Световната купа през 2011 година, даде обещание да донесе още една купа на лудата по крикет страна.

„ Спомените от минали победи на Световната купа, изключително емблематичната победа от 2011 година, са гравирани в сърцата ни и желаеме да създадем нови мемоари за нашите почитатели “, сподели Коли в навечерието на шампионата.

>

Рашид Хан: Афганистан

Афганистанският състезател на крайници се утвърди като първата международно приета икона на крикет в страната. Хан дебютира на 17 години през 2015 година и от този момент е спечелил 336 уикета във всички формати на играта.

Смайващите гугли и безмилостната дарба на Хан да печели малки врати го трансфораха в опора на тима на Афганистан през последните осем години. Средният брой ODI на 25-годишния състезател от съвсем 20 се дължи на висока периодичност на удари и дарба да тласка страната си към огромни общи резултати с приноса си в по-нисък ред.

Афганистан ще огледа своя някогашен (най-млад) капитан, с цел да им помогне да се оправят с предизвикването за полуфиналните места.

Адам Зампа: Австралия

Когато Австралия излезе на терена на обичайно подобаващи за въртене индийски терени, Зампа ще бъде единственият им експерт по въртене на краката в тима. 31-годишният футболист си сътвори известност за спиране на опозиционни партньорства и обезпечаване на решаващи пробиви за своя тим.

Комбинацията от здравословния му коефициент на удари (31,5) и ограничен коефициент на изгодност (5,53) ще го направи най-важният състезател в Австралия във формат 50-over, където той е взел 45 уикета през последните 20 месеца.

Хайнрих Клаасен: Южна Африка

В тим, цялостен с мощни удрящи играчи, Клаасен се откроява със способността си да върви към гънката по-ниско в подреждането и да се заеме с работата да удря границите незабавно.

Той може да се похвали с един от най-високите проценти на удари измежду актуалните биещи играчи, защото постоянно отбелязва множеството от своите рънове от четворки и шестици. Като умел уикеткипер, 32-годишният състезател държи върха за 10 изгонвания при уикетинг и 200 ръна в серия.

Миналия месец мощният нападател вкара 83-топка-174 против Австралия в домакинска серия от ODI и Южна Африка ще се надява, че Клаасен ще изведе скорошната си форма на най-голямата сцена.

Бен Стоукс: Англия

Стоукс е може би най-големият състезател на Англия от настоящето потомство и техен извънреден състезател по време на триумфа им през 2019 година След малко отдръпване от формата, 32-годишният състезател се завърна в ODI по крикет и беше включен в тима на Англия предишния месец.

Стоукс означи завръщането си със 124-топка-184 в неотдавнашната серия ODI против Нова Зеландия, счупвайки върха на Джейсън Рой (180) за най-голям самостоятелен резултат в ODI за Англия и насочвайки тима си към победа от 181 серии.

Универсалният играч играе като експерт по удара през последните месеци, само че неговото впечатляващо показване и принос за вземането на решения на терена ще бъдат скъпи за капитана Джос Бътлър.

Нещо повече, индиецът Коли неотдавна избра Стоукс за собствен сегашен обичан състезател на крикет.

Шакиб Ал Хасан: Бангладеш

Шакиб Ал Хасан е може би най-великият играч по крикет в Бангладеш за всички времена и един от най-големите универсални играчи в света.

Хитрият въртящ се с лява ръка и левичарят цари в класацията на ICC ODI за многобоя от близо 14 години. Освен това той непрекъснато е измежду най-хубавите играчи на боулинг и универсални играчи в други формати на играта.

36-годишният състезател има удивителна статистика единствено в ODI крикет, с 308 уикета и 7384 ръна, с няколко самостоятелни върха, които е натрупал през 17-годишната си кариера.

Въпреки самостоятелния си искра, капитанът на Бангладеш не съумя да изведе тима си до популярност в огромен шампионат на ICC. Но почитателите му ще се надяват това да се промени този път.

Шахин Шах Африди: Пакистан

Точно както формата на капитана на Пакистан Азам може да бъде решаващият фактор за представянето на Пакистан на шампионата, магиите на бързия боулинг Шахин Шах Африди с топката ще бъдат от основно значение за възможностите им да преследват биещите се на индийски терени с висок резултат.

>

Откакто направи своя интернационален дебют като 18-годишен през 2018 година, Африди бързо пое водачеството в боулинга на Пакистан и постоянно намираше място на върха на класацията на боулинга на ICC.

Пейсърът с лявата ръка има податливост да печели малки врати в първия си оувър и да дава на тима си ранно преимущество. Тъй като играчът с дясна ръка Naseem Shah е контузен, значимостта на Африди като начален състезател ще се удвои, само че пейсърът сподели способността си да се оправя с напрежението в огромни мачове в предходни шампионати.

Мичъл Сантнър: Нова Зеландия

Универсалният състезател безшумно се утвърди като опора на новозеландския тим. 32-годишният футболист беше основният състезател на своя капитан Кейн Уилямсън в сложни обстановки, в това число решителен интервал при полуфиналната им победа над Индия на Световното състезание по крикет през 2019 година

Най-добрите представяния на Santner и най-високите ранглисти на ICC постоянно идват във формат ODI.

Люгата е измежду най-хубавите полеви играчи в света.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР