Всички знаят поне една история за изчезнал самолет - някои

...
Всички знаят поне една история за изчезнал самолет - някои
Коментари Харесай

Мистерия: Как лайнер се приземи 37 години след като излетя от Ню Йорк за Флорида ВИДЕО 

Всички знаят най-малко една история за липсващ аероплан - някои от тях са претърпели нечовечен случай и след това не са могли да бъдат открити, а други - свалени.

Но хората по света от доста дълго време не могат да проумеят историята на полет 914, който е летял съвсем половин век, или, в случай че би трябвало да сме точни - 37 години.

Днес тази история е разобличена като фалшификат, само че доста дълго време хората са я приемали за истина.

И я преразказват до ден сегашен.

На 2 юли 1955 година самолетът от самолетна компания "Пан Американ " извършва полет по линията Ню-Йорк - Маями.

На борда са се намирали 57 души, които бързали колкото се може по-скоро да се озоват в слънчевия щат, зад а попаднат в океана и да опознаят всички прелести на плажния отдих.



Когато, след три часа самолетът към този момент трябвало да се приземява, внезапно от кулата изгубили връзка с него. Диспечерите не получили и никакви сигнали за злополучие.

Те се свързали с сътрудниците си от Ню Йорк и се оказало, че самолетът просто е изчеднал от радарите, като че ли в никакъв случай не е и съществувал.

Трудно е да се повярва, че техниката може просто да се разтвори във въздуха. Разбира се, почнало и следствие.

Маршрутът на самолетът минавал отчасти над Атлантика, по тази причина и предположили, че въпреки всичко е претърпял поражение над водата. Бреговата защита била предизвестена и издирването почнало.

Но и това не довело до триумф - не била открита нито една част от изчедналия аероплан.
Разследването не довело до нищо, само че управляващите в Америка публично оповестили, че самолетът е претърпял случай и никой от пасажерите не е претърпял.



След 37 години, на 21 май 1992 година в Каракас бил напълно обикноен ден за диспечера Хуан де ла Корте. Той почнал напълно обикновено, до момента в който на радара не се появил невероятен обект, който просто нямало от кое място да се вземе.

След 10 минути всички диспечери от промяната видели аероплан в небето. Докато се приближавал, разбрали, че е мтого остарял.

Но изумлението им било още по-голямо, когато водачът на загадъчния аероплан попитал диспечера по уредбата къде се намират и се показал, обяснявайки, че лети от Ню Йорк за Маями.

Когато диспечерът схванал за датата и времето на хипотетичния полет, просто не могъл да повярва.

Независимо от всичко той дал позволение за кацане. Когато самолетът кацнал, Хуан рискувал и съобщил на водача, че е 1992 година.

Това се оказало огромна неточност, тъй като водачът изпаднал в суматоха и взел решение да излети още веднъж в небето. Повече никой не видял този аероплан.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР