Всички знаят, че сватбите са скъпи. Предстоящата сватба на Меган

...
Всички знаят, че сватбите са скъпи. Предстоящата сватба на Меган
Коментари Харесай

Колко Ще Струва Сватбата На Принц Хари И Меган Маркъл?

Всички знаят, че сватбите са скъпи. Предстоящата женитба на Меган Маркъл и принц Хари във Англия обаче ще изведе нещата до идващото равнище.

Сватбени сътрудници с опит в организирането на сходни огромни събития пресмятат, че цената на плануваната за 19 май женитба може да доближи 1 млн. паунда (1.4 млн. долара) или повече. Цената на специфичната защита на събитието обаче доста покачва общите разноски.

Въпреки това, разноските даже и по най-пищните сватби нормално не надвишават 10 млн. паунда (13.5 млн. долара), съгласно Джейми Саймън, който дава отговор за организирането на събития в английската компания Banana Split.

Кралската двойка също по този начин се чака да получи някои от нещата гратис, което също ще се отрази на общите разноски, написа CNN Money.

Вижте някои от предстоящите разноски, свързани с огромното събитие:

Булчинска рокля

Слуховете за това на кой дизайнер се е спряла за булчинската си рокля Маркъл не стопират от месеци.

Водещ кандидат е Ralph & Russo – първокласна британска марка, чиити облекла носи тя на формалните фотоси от годежа й. Смята се, че роклята в черно и златисто с която е Маркъл на фотосите, е била с цена от 75 000 $.

Според Марк Ниемиерко, който провежда сватби за звезди, сватбената рокля на Маркъл може да коства към 250 000 паунда (340 000 долара).

Една рокля също по този начин може да не е задоволителна за този мотив. Маркъл може да последва образеца на херцогинята на Кембридж Кейт, която на своята женитба облече втора рокля за вечерния банкет.

Охрана

Охраната на последната кралска женитба сред Уилям и Кейт през 2011 година е коствала близо 6.4 млн. паунда (8.7 млн. долара), съгласно Association Press.

От държавното управление са дали на полицията 3.6 млн. паунда (4.9 млн. долара), с цел да платят на чиновниците за изключителния труд.

Сватбата на Уилям и Кейт обаче беше в Централен Лондон, до момента в който принц Хари и Маркъл ще се венчаят в замъка Уиндзор, който се намира в покрайнините на британската столица. Това би трябвало да понижи разноските по застраховане на сигурността.

Зали

В деня на сватбата ще се употребяват три съществени места: параклис за церемонията, зала за следобедния банкет, на който са поканени 600 души, и друга зала за вечерното тържество, на което са поканени 200 души.

Церемонията и първият банкет ще бъдат в замъка Уиндзор. Вечерното тържество ще бъде във Frogmore House, която също е на територията на замъка.

Тези места са част от множеството парцели на монархията, което значи, че не би трябвало да се заплащат наеми за тях.

Въпреки това основаният в Лондон брачен сътрудник Ейми Дън твърди, че разноските може да се усилят доста поради личния състав и логистиката.

Храна и питиета

Храната и напитките не излизат по никакъв начин на ниска цена, когато организираш банкет за 600 души за обяд и различен за 200 души за вечеря.

Кралското семейство обаче не се чака да прекалява с разноските, съгласно Ниемиерко, който е работил по организацията на сватби, на които е участвал принц Хари.

„Кралските особи не харчат толкоз, колкото всички си мислят. Те не са семейство Кардашиян,“ споделя той.

Според Ниемиерко, кралицата, която ще е хазаин на следобедния банкет, ще похарчи по 100 паунда (135 долара) на човек за своите 600 посетители. Това значи общо 60 000 паунда (81 500 долара).

Вечерният банкет, на който хазаин ще е бащата на Хари – принц Чарлс, може да коства към 250 паунда (340 долара) на човек, съгласно Ниемирко. Това значи общо 50 000 паунда (68 000 долара) за 200 посетители.

Тортата

Базираният в Лондон сладкар Клер Птак, притежател на Violet Bakery, е била определена, с цел да обезпечи плодовата торта за огромния ден.

От пекарната отхвърлят да разясняват цената, само че не е извънредно по-сложните торти за такива случаи да костват хиляди.

„Не е значимо какъв брой огромна е тортата, а какъв брой е комплицирана,“ споделя Саймън от Banana Split.

Неговата компания е провела женитба, на която тортата коствала близо 10 000 паунда (13 500 долара).

Украса

Цветята може да натежат съществено на бюджета на събитието.

Лондонският флорист Филипа Крадок е натоварена със задачата да украси параклиса за сватбената гала.

Нейният екип възнамерява да употребява бели култивиран рози и божури, а доста от цветята ще бъдат обезпечени от градини, които са благосъстоятелност на кралското семейство, съгласно Кенскингтънския замък. Това може да помогне за понижаване на рахзодите.

Въпреки това цветната декорация за събитие от сходен мащаб ще коства „най-малко 50 000 паунда (67 800 долара) и това е консервативна оценка“, споделя Саймън.

Музикално озвучение

Наемането на оркестър за сватбата може да коства хиляди, защото би трябвало да бъдат покрити и разноските за превоз на оркестъра, паркинг, застраховка и да се заплати на техниците, които се занимават с озвучаването и осветлението.

Джеф Уокър, началник на английската Ambassador Band, твърди, че цената за 16 души плюс осветяване би била към 16 000 паунда (21 500 долара).

Според Саймън от Banana Split, наемането на звезди, които да пеят по време на сватбата, ще усили доста разноските и може да добави милиони към сметката.

Има обаче и известни реализатори, които биха пяли на кралската женитба против минимално заплащане, споделя Ниемиерко.

Печатни материали

Поканите за сватбата са дело на английската печатница Barnard & Westwood, която обаче отхвърля да разяснява цената.

Според Саймън, първокласният комплект печатни материали за сходна женитба би могъл да коства 25 паунда (34 долара). Той включва поканата, марки, благодарствени картички и услугите на калиграф, който да напише адресите на пликовете.

Това значи, че разноските за печатни материали за 600 посетители възлиза на към 15 000 паунда (20 300 долара).

Кралската двойка е поканила и 1 200 елементарни хора, които ще се включат в празненствата в замъка Уиндзор. Ако те получат същия комплект, това би добавило още 30 000 паунда (40 700 долара) към разноските.

ЕТО КОЯ ЧАЛГА ПЕВИЦА ЩЕ Е В ЛОНДОН НА СВАТБАТА НА ХАРИ И МЕГЪН



източник: profit.bg
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР