Всички знаят, че стресът е вреден за здравето, но датско

...
Всички знаят, че стресът е вреден за здравето, но датско
Коментари Харесай

Нещастният брак убива мъжете

Всички знаят, че стресът е нездравословен за здравето, само че датско проучване открива, че напрежението в изискванията на сватбен съюз, подплатено от постоянни спорове с половинката е повече от просто неприятно за здравето. То фактически усилва риска от преждевременна гибел при мъжете.

Изследването е направено благодарение на събрана информация от 9875 датски мъже и дами на възраст сред 36 и 52 години. Данните са събрани за задачите на датско изследване върху работата, безработицата и публичното здраве.

Изследователите са наблюдавали здравето на участниците в изследването за интервала 2000 – 2011 година. Наблюдавани са източниците на стрес в живот на хората.

Допитването включва въпроси от вида на “Усещате ли, че в ежедневния ви живот някой от следните хора: сътрудник, деца, другари, съседи – изисква прекалено много от вас или съществено ви тормози? ” и “Преживявате ли спорове в всекидневието си с някой от изброените хора? ”

В края на 11 годишното проучване, 196 дами и 226 мъже са умряли. Използвайки данните за здравето им и общата информация, събрана по време на изследването, учените откриват, че рискът от гибел при мъжете се покачва от стрес в брачните връзки.

Онези от тях, които “винаги ” или “често ” са преживявали паника в връзките си с колегата, покривайки непрекъснати негови упования, са били изложени на по-висок риск от гибел от тези, които са дали отговор, че рядко претърпяват сходен вид напрежение.

Същевременно стресът, който идва от други източници, отвън фамилията, не се свързва с риск от по-висока смъртност.

Синтезирано, откривателите обобщават, че “мъжете наподобява са били уязвими съответно към терзанията и условията от страна на техните партньорки и това е довело до по-висок риск за живота им, в сравнение с е нормалнo да бъде без съществуването на сходни стресови фактори ”.

Авторите на изследването предлагат насърчаване на личностните умения при разрешаване на спорове с половинката с оглед попречване на преждевременната гибел, свързвана с напрежението в една връзка. ”

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР