Всички знаем възможностите на господин Марешки. Това изявление на един

...
Всички знаем възможностите на господин Марешки. Това изявление на един
Коментари Харесай

Защитата на Марешки поиска отвод на експерт, съдът го отхвърли

" Всички знаем опциите на господин Марешки. " Това изказване на един от специалистите, изготвили тройната съденопсихиатрична експретиза по делото против зам.-председателя на Народното събрание, безусловно провокира стихия в правосъдната зала. Адвокатите на водачът на партия " Воля " Милен Ралчев и Ина Лулчева на момента желаеха отказ на специалиста.

След това желаеха цялата тройна експертиза да бъде отхвърлена, защото е " тенденциозна и предубедена ". След повече 2-часов разпит на екпертите и чуване на доводите " за " и " срещу " настояванията на държавния обвинител и 6 юриста, съдът отхвърли изцяло настояването и продължи правосъдното съвещание с разпит на очевидци.

Спорната психиатрична екпертиза е направена на потърпевшия Асен Миланов, който е и един от частните обвинители в процеса. Според държавното обвиняване Марешки и другата подсъдима - Красимира Колева, желали да принудят наемателя на пицария във Варна Миланов да поеме имуществено обвързване да им заплати сумата от 10 000 лв.. " Свидетелят е бил застрашен с увреждане на имущество и прекратяване на комерсиална активност на заведението във Варна, като действието е съпроводено с заличаване и разваляне на имущество и обилни вреди ", написа в обвинителния акт. Според специалистите след заканите и преживения боязън той е станал прочувствено неустойчив и страдал от бодърствуване поради тревога. Експертът изясни в правосъдната зала, че, с цел да създадат заключенията си, са слушали и СРС-ата по случая. Заяви, че Марешки е казвал - " мъртъв си " и други сходни и в този подтекст е споделил изречениято, " всички знаем опциите на господин Марешки ", тъй като " има значение кой насочва заканите ".

В залата беше и варненският общински консултант Костадин Костадинов, който съди Марешки за лека телесна щета, обвързвана с обвиняването за изнудване против депутата. Разследването стартира като бързо произвеждане за лека телесна щета. Събраните доказателства в хода на следствието за осъществено изнудване от двамата докара до преобразуването му в досъдебно произвеждане, което по подготвеност бе изпратено за наблюдаване в Окръжна прокуратура във Варна. Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество запорира имущество за много огромна сума на бизнесдамата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР