Всички знаем поговорката, че за някои хора чашата е наполовина

...
Всички знаем поговорката, че за някои хора чашата е наполовина
Коментари Харесай

40% от щастието зависи от състоянието на ума

Всички знаем поговорката, че за някои хора чашата е на половина празна, а за други – на половина цялостна. Какво обаче значи това в реалност?

Науката е подготвена с отговора. Според редица изследвания, извършени през последните години, чувството за персонално благополучие зависи едвам на половина от фактори, които са отвън нашия надзор.

Започваме с 50%, които зависят от генетичното ни влечение. Около 10% учените отдават на събитията в живота ни в дадения миг. Останалите 40% зависят напълно от нашата лична настройка и това дали поставяме умишлено изпитание да бъдем оптимисти и да ценим това, което имаме. Как да поемем отговорност за тези 40%?

Поддържайте обществения си живот
Научните проучвания потвърждават, че в случай че поддържаме постоянен контакт с към десетина другари, това освен ще ни направи по-щастливи, само че и ще усили продължителността на живота ни. Така че колкото и да сте заета, не пропускайте порцията смях с девойките всяка събота на по чаша лате, подсещайте се да изпратите по някое благо известие и не бързайте постоянно да тичате към къщи след работа – по-добре е с другарка да си вземете по един коктейл и да си побъбрите, в сравнение с да висите сама пред тв приемника. Впрочем включително влизат и роднините, тъй че едно позвъняване до майка ви или даже дребен подарък без мотив е освен наслада за нея, само че и още една вноска по вашия „ депозит благополучие ”!

 joy
Последвайте JOY във Facebook и в Instagram

Научете се да медитирате
Три пъти седмично по 25 минути – това е рекомендацията на учените. И да, наясно сме, че да стоите на едно място, без да вършиме нищо близо половин час, звучи като комплицирана задача, само че тайната е в това да започнете последователно и да пробвате разнообразни способи за утешение на мозъка. Някои хора го вършат най-лесно в цялостна тишина, за други най-успокояваща е бавната и тиха музика. Друг метод да си осигурите релаксиращ декор са естествените звуци като дъжд или шумолене на поток (има колкото желаете в YouTube). Започнете с няколко минути и когато мозъкът ви стартира да привиква към цялостното разпределяне, последователно увеличавайте сесиите.

Останалите препоръки ще намерите на страниците на новия брой на списание JOY, който към този момент е на пазара.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР