Всички знаем колко важно е първото впечатление. Безспорно косата е

...
Всички знаем колко важно е първото впечатление. Безспорно косата е
Коментари Харесай

Дерматолог предупреди за известна бабина рецепта за красота

Всички знаем какъв брой значимо е първото усещане. Безспорно косата е едно от нещата, които добавя положителния външен тип. Но какво вършим, в случай че имаме пърхот, косата ни е с цъфнали краища или пък е прекомерно суха или се омазнява доста бързо?

Мнозина залагат на скъпи фризьорски процедури, смазки за стотици левове и така нататък Друга група от хора обаче се доверяват на бабините предписания за хубост, които в днешно време много постоянно се споделят и из интернет пространството, написа jenata.blitz.bg.

Много от тези бабини предписания правят работа, само че други освен, че не вършат нищо добра, а дори може да ни навредят.

Именно за една такава известна рецепта известна дерматоложка изрично съобщи „ Не го правете! “, също така тя споделя, че в случай че прибегнем до тази разкрасителна бабина процедура, ще си навлечем още по-големи неприятности.

Маслото от репей няма да помогне за увеличение на растежа на косата, а в някои случаи единствено ще утежни положението ѝ. това предизвестие направи Наталия Жовтан, която е кожен лекар и трихолог. Така тя развенча един от най-разпространените легенди за изгодите от известната „ бабина “ рецепта за хубост.

Специалистът съобщи, че в някои случаи маслото от репей носи повече щета, в сравнение с изгода, изключително когато се употребява за лекуване на недиагностицирани болести на скалпа. При несъразмерна приложимост (повече от два пъти седмично) или погрешно използване може да аргументи пърхот, сърбеж и нараснало омазняване на скалпа. Според кожния лекар маслото от репей не работи като естествено средство, което подтиква растежа на косата.

„ Маслото от репей постоянно се предлага и като средство против цъфтящи краища, само че с него не може да се усъвършенства качеството на косата “, добави експертът.

„ Отново ще ви отчайвам: можете да се отървете от цъфтящите краища единствено по един метод - с ножица. Не вярвайте на рекламите! Да, маслото може да овлажни върха на косата, само че по-добре заложете на масло от арган, маслина или кокос, само че не и от репей “, сподели тя.

За да бъде косата здрава и красива Жовтан предлага да се преразгледа диетата, като я направи по-балансирана и наситена с потребни субстанции, в това число масла. Това ще помогне на косата да наподобява естествено блестяща, добре поддържана, овлажнена. Липсата на каквито и да било съставки в храната и строгите диети водят до чуплива коса и чупливи нокти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР