Всички знаем колко много ползи за здравето имат яйцата. Мнозина

...
Всички знаем колко много ползи за здравето имат яйцата. Мнозина
Коментари Харесай

Пет супер ползи от яйчените черупки за дома

Всички знаем какъв брой доста изгоди за здравето имат яйцата. Мнозина от нас ги употребяват всекидневно и постъпват доста вярно. Изненадващо или не, само че оказа се, че освен вътрешността на яйцата е потребна, само че и черупките им.

Ето кои са петте невероятни приложения на яйчените черупки:

Тор за растенията
Яйцата, само че и черупките им, имат чудодейно деяние върху растенията. За задачата натрошете черупките и ги оставете да киснат една нощ във вода. После прецедете течността и с нея поливайте растенията вкъщи.

За избелване
Ако облеклата са изгубили белотата си, то яйчените черупки могат да я върнат. За задачата ги натрошете и сложете в легена, където пъхнете и облеклата, които желаете да избелите.

За здрави нокти и коса
Много хора имат проблем с чупливите си нокти и/или рядката и бързо омазняваща се коса. И тук на помощ идват яйчените черупки. За задачата хубаво смелете черупките и към тях прибавете две лъжички рибено масло. Всеки ден консумирайте по 1-/ чаена лъжичка от сместа и напълно скоро ще се радвате на здрави нокти и коса.

За разчистване на нечистите съдове
Често пъти яденето в тенджерите и тиганите прегаря и миенето им се трансформира в изтезание. Но умерено – в случай че сложите от горната страна им начупени черупки от яйца и след това добавите малко сода бикарбонат (а може и препарата за съдове, който по принцип използвате) и натъркате добре в гъбата за миете, само че доста по-лесно ще измиете загорелите съдове, написа jenata.blitz.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР