Всички знаем какво предизвикателство може да се окаже поддържането на

...
Всички знаем какво предизвикателство може да се окаже поддържането на
Коментари Харесай

8 лесни съвета как да поддържаме форма докато пътуваме

Всички знаем какво предизвикателство може да се окаже поддържането на добра форма до момента в който пътуваме.

Никой не желае да захвърли седмици, а в някои случаи даже и месеци напредък, който е плод на труд и неизменност.

И все пак, не са малко хората, които с лека ръка го вършат до момента в който пътуват.

Откъсването от всекидневието и смяната на ситуацията в множеството случаи водят до " разпределяне " и " падение " що се отнася до подготвителната стратегия или хранителния режим, а от време на време забравяме всички потребни привички, които сме градили.

Тази смяна основава краткотрайни бариери, които в естественото ни всекидневие не съществуват.

В публикацията ще разгледаме най-практичните препоръки, които може да използваме, когато пътуваме, с цел да запазим резултатите си, вместо да губим постигнатото.

Практичен съвет 1 - Хидратирайте тялото си постоянно
Много добре знаем, че тялото ни се състои от към 60% вода и че би трябвало постоянно да одобряваме течности, с цел да го поддържаме крепко.

Пътуванията ни постоянно са доста прочувствено зареждащи и ангажиращи, което ни кара да се пуснем по течението.

Цял ден може да мине незабелязано в бизнес срещи или в разглеждане на забележителности, които с неспокойствие сме чакали да посетим.

Това са дните, в които тялото ни се дехидратира, изключително в случай че климатът е по-топъл от този, на който сме привикнали.

Пиенето на вода ще потисне възприятието за апетит, което ще ни помогне с намаляването на количеството употребявана храна и респективно - приема на калории.

Често срещано е когато ожаднеем, първо да изпитаме потребност от нездравословна храна, вместо от вода.

Затова рекомендацията тук е постоянно да сме запасени с метод да се хидратираме, да вземем за пример шише минерална вода или аминокиселини, разтворени в шейкър.

Практичен съвет 2 - Планирайте добре пътуването (включително храненията)
Отделете нужното време авансово да планирате пътуването си.

Започнете с мястото за престой. Опитайте да намерите хотелска стая или апартамент, които имат кухненски бокс.

Това ще ви даде опцията и свободата да си приготвяте здравословна храна, без да сте лимитирани от менюто в хотелския ресторант.

Също по този начин, добра концепция е да планирате храненията си. Проучете къде и каква храна може да си набавите по време на престоя си и направете по този начин, че да приемате няколко пъти дневно здравословни храни, богати на протеини.

Това ще помогне и да избегнете преяждането в заведения за хранене, тъй като вероятността да влезете в заведение " прегладнели " и да поръчате няколко огромни порции е по-малка.

Примери, с които може да се запасим са:
сурови ядки
плодове и зеленчуци
филе елена, пастърма, пуешко филе, пушена сьомга
консерва риба звук
оризовки
протеин на прахуляк

Практичен съвет 3 - Подходете деликатно в ресторанта
Допитвайте се до обслужващия личен състав на заведението, в което решите да хапнете за съвет по отношение на ядене, което да дава отговор на питателните ви условия.

Ако поръчвате ядене, което се сервира със сос или дресинг, помолете да го отделят в обособена чашка. Така ще можете вие да прецените какъв брой тъкмо да консумирате.

Избягвайте пържени ястия и не се поддавайте на другите изкушения на масата, които събеседниците ви са поръчали. Ако ястието, което възнамерявате да поръчате идва с несъответствуваща гарнитура (например - пържени картофи), помолете сервитьора да я смени с по-здравословен избор (най-лесно е когато го изговорим и сменим предварително).

Повечето заведения за хранене оферират пълнозърнести артикули - хлебчета, тортили, питки, паста, а даже и самун - възползвайте се от тях.

Имайте поради, че храненето в заведения за хранене постоянно крие своите опасности, защото там постоянно се сервират огромни порции, които са с високо наличие на мазнини, холестерол и сол.

Основният проблем в действителност е количеството и качеството на мазнината, която се употребява. Най-често тя е в пъти повече, по отношение на това, което употребявате у дома като количество, а качеството съвсем постоянно е най-бюджетния вид.

Практичен съвет 4 - Консумирайте верните питиета
Най-вероятно ще приемате повече калории от храната, в сравнение с по принцип сте привикнали, само че това е обикновено. Важно е обаче да не добавяте още повече калории с погрешен избор на течности.

В множеството заведения за хранене ще имате задоволително варианти с питиета, които съдържат малко или 0 калории.

Попитайте обслужващия личен състав за леден или топъл чай, кафе или газирана вода, а в случай че не могат да предложат нищо от това - водата постоянно е алтернатива.

Важна тенденция за студения чай - най-популярните избори съдържат огромни количества захар, които могат да са сериозен минус.

Няма нищо неприятно да се отпуснем малко и да разнообразим, само че би трябвало да се има поради, че най-големи вреди се нанасят когато:

комбинираме нездравословна храна, алкохол, сладко и тестено
липсва физическа интензивност
двете условия са изпълнени за повече от 2 дни

Затова може да прецените кое да изберете, с цел да ограничите негативите - единствено алкохол, единствено сладко, да не пропускате спорт или различен желан вид.

Практичен съвет 5 - Планирайте тренировки
Проучете къде можете да упражнявате и направете проект по кое време ще извършите съответните тренировки и от какво ще се състоят те.

Не е належащо да поддържате същото подготвително равнище и интензитет, както нормално.

Ако ще пътувате за интервал от една седмица, то две кръгови тренировки, които натоварват всяка част на тялото с по 2-3 серии най-често са задоволителни за поддържане на форма.

Особено, в случай че към това се добави повече вървене, което постоянно съпътства пътуванията ни.

Отличен вид за ефикасна кръгова подготовка са ластиците за подготовка от 11 елементи.

С тях има опция да извършите над 70 разнообразни извършения, като дават еквивалент на всяко упражнение от фитнес залата. В същото време са извънредно леки (под 1 кг) и компактни - събират се в дребна чанта.

Практичен съвет 6 - Ползвайте наличните спа уреди
Ако хотелът, в който отсядате има налични спа уреди - сауна, парна баня или басейн, където да поплувате, то подгответе се като си вземете нужните такъми, с цел да се възползвате.

Това е страховит метод да релаксирате и да се насладите на почивката си като в същото време упражнявате тялото си и се поддържате в добра форма.

Ако хотелът няма такова съоръжение, постоянно можете да потърсите за различен подобен наоколо, където да ползвате единствено спа услугите.

Практичен съвет 7 - Не пропускайте закуската в хотела
Когато пътуваме се случва постоянно да спим до късно и да пропуснем закуската в хотела.

Не допускайте тази неточност в идващите ви пътувания и се възползвайте от това хранене.

Блок масите на закуска в хотелите съвсем постоянно имат задоволително огромно многообразие от храни и питиета.

Избягвайте пърженото и тестеното. Обърнете по-специално внимание на плодовете и зеленчуците, яйцата и месото.

От напитките - водата, чая и кафето са страхотна алтернатива, само че избягвайте соковете, в случай че не са фрешове, защото постоянно предлаганите са с високо наличие на захар.

Ако пропуснете закуската в хотела най-вероятно ще започнете деня на гладно с по-ниски равнища на сила, а единствено след няколко часа ще се чудите къде да обядвате, което ни води към съвет номер 3 и деликатния метод в ресторанта или когато сте на крайник. По-добрият вид за опазване на резултатите (и за джоба ни) е да закусим в хотела.

Практичен съвет 8 - Намалете количеството храна, което консумирате
Когато пътуваме, всички желаеме да опитаме от локалната храна. Вместо да се лишавате от вкусотиите, които са присъщи за мястото, просто намалете количеството храна, което консумирате.

Поръчайте си предястие, вместо главно ядене или друга добра алтернатива - разделете порцията с колегата си (важи и за десерта).

Още един вид е да изядете половината, а другата част да помолите да бъде опакована за у дома.

Заключение
Дори спазването на няколко от препоръките в публикацията е гаранция, че няма да загубите постигнатите резултати и да се върнете в изходна точка.

Не е належащо да изпълнявате всяка една точка и по този начин да проваляте удоволствието от почивката си или да вършиме бизнес пътуването си още по-напрегнато.

Изберете единствено това, което пасва на опциите ви, само че имайте поради, че колкото повече старания полагате, толкоз по-добри резултати ще имате.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР