Всички знаем, че времето минава относително бързо или бавно в

...
Всички знаем, че времето минава относително бързо или бавно в
Коментари Харесай

Как да накараме зимата да мине по-бързо?

Всички знаем, че времето минава релативно бързо или постепенно според от това, дали сме щастливи, или не. Дали сме заети с нещо забавно, или не. Ето за какво на тези, които не обичат зимата, им се коства, че тя е просто безкрайна. Особено трудно става след празниците, когато няма към този момент радостно очакване. Така дългият януари, спореният поради св. Валентин февруари и изменчивият март, могат да се проточат като че ли цяла безкрайност.

“Ето по какъв начин можем да променим настройката си към зимата по този начин, че времето да мине бързо, свястно и даже прелестно. ”

Мисъл с признателност. Да, по нашите ширини към момента можем да се благодарим, че имаме 4 откроими сезона. Така можем да оценяваме преимуществата на всеки от тях и да съобразяваме житейския си темп с надалеч по-разнообразни действия, в сравнение с в случай че имаме 6 месеца зима и късото лято на Скандинавия, дъждовен и изсъхнал сезон на екзотичните страни, мъгливото лято на Англия и по този начин в този смисъл. Ние имаме прелестна пролет, търпимо лято, луксозна есен и да, зима. Но щом във всеки сезон има нещо хубаво, би трябвало да се примирим със зимата и да забележим какво можем да извлечем от нея.

Всеки безоблачен ден е празник. Да, късият, тъмен ден е депресиращ, само че зимата има и ясни снежни дни, с доста слънце. Нека ги превърнем в празник. Започнете деня с разходка, даже в случай че е до контейнера за отпадък или за кафе. Дишайте с цялостни гърди и не се опасявайте да се попечете малко на слънце. Витамин D e извънредно значим и както знаем, единствено слънчевата светлина го синтезира по натурален метод в тялото ни. Станете още веднъж деца и си организирайте пердах с топки, пързаляне или къси екскурзии отвън града. Където няма киша, коли и тиня.

Опитайте да не спирате да се движите, даже и в неприятното време. Свикнали сме да харчим пари за ефектни летни продукти, повече свързваме положителният външен тип с разголени тоалети и боси крайници, само че зимата може да бъде красива. Ако влагаме в топло и красиво палто, елегантни, само че топли ботуши и изберем нормалното бойно снаряжение от шапка, шал и ръкавици, да са топли, само че и красиви, съвременен модел, ще можем да излизаме по-продължително време и да се усещаме красиви, а не като ходеща планина от облекла. Намирайте си направления и даже по привечерно време, пробвайте да прекравате най-малко 30 мин на пресен въздух.

Инвестирайте в себе си. Тъмните часове са идеалното време за занимания, които да фокусираме върху себе си, у дома или в друго затворено пространство. Езиков курс, спортно занятие, лекции, изложби. Говорим за действия, които ви дават нещо ново към квалификацията, които ви срещат с нови хора, които ви оказват помощ да растете професионално и личностно. Представете си, в случай че курсът по испански е през лятото във време, когато имате още толкоз доста други възможности за свободното време. Ето, зимата не предлага толкоз благоприятни условия, по тази причина е добре да се съсредоточим в някаква сходна активност.

Отдайте се на изкуството. В дългите тъмни вечерни часове можете да гледате отлаганите сериали, които през лятото ви убегнаха. Позволете си да потънете в няколко сезона от най-новите, някои остарели, позабравени. Зимата е времето на сериозните филми, които желаят централизация и осмисляне. Ако киното и малкия екран не са вашето нещо, книгите постоянно са отсреща. Особено добре се получава, в случай че имате картон от библиотеката и можете да четете тези скъпи, дебели книги, без да се постанова да си ги купувате. А това значи и още един мотив за разходка. През зимата има и доста спектакъл, концерти.

Намерете своя уют. Датчаните имат тяхната и може би поради това си качество, да се усещат добре и уютно вкъщи си, се самоопределят и се славят като едни от най-щастливите хора в света. Българите се славим със своето шумно гостолюбие. Когато каним и вървим на посетители хапваме, пийваме и се веселим добре. Неслучайно през зимата има толкоз мотиви за празници с всичките тези имени дни. Затова обърнете внимание на дома си, направете го място, в което с горделивост да приемате посетители и си спомнете това забравено изкуство, за което все нямаме време. Можете да си извършите тематични вечери - на домашното вино, на сладки или на баницата. Можете просто да гледате филм с другари или да пробвате някоя настолна игра.

Не откъсвайте мислите си от идната пролет и всичко хубаво, което ви чака. Ще извършите ремонт, ще започнете своя градинка, ще пътувате в чужбина, ще идете на някой огромен концерт - планирайте, запазвайте билети и оформяйте проектите си. Най-голямата хубост на пролетта е, че тя постоянно ще пристигна. И след най-дългата зима, и след най-тихото небе, и след най-еднообразния ден. Птиците ще се върнат, овошките ще цъфнат и сезоните ще се завъртят още веднъж. Така че, зимомразци, не се отчайвайте, при нас зимата е едвам 3 месеца. Които даже могат да са приятни.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР