Всички знаем, че целувката е свещен ритуал, който помага на

...
Всички знаем, че целувката е свещен ритуал, който помага на
Коментари Харесай

Изразяването на чувствата в различните култури

 племето масаи

Всички знаем, че целувката е заветен обред, който оказва помощ на двама души да се сближат освен физически, само че и душевно. Някои от нас се целуват при среща или запознанство, само че има хора и даже цели нации, които никак и не знаят що е то целувката…

Остров Тонга

На „ Островите на дружбата “, както ги е кръстил Джеймс Кук, хората при среща взимат ръката на отсрещния човек и стартира мощно да я търка върху носа си или устата. Това е знак за голяяямо почитание.

Читатонг

Читатонг е град в Югоизточен Бангладеш, а хората живеещи там имат забавен обред при запознанство. В техния език няма разбиране „ целувка “, само че пък има фраза „ подуши ме “.

Нова Зеландия

През 50-те години на XX век били открити мемоари на капитан Джеймс Кук от времето на неговите пътешествия. В бележките за Нова Зеландия е маркиран следния факт: при среща диваците си хвърляли един на различен одеяла от листа и започвали мощно да издават звуци, сходни на грухтене.

Островите Фуга

Папуасите и елементарните поданици на островите Фуга във Филипините при ръкостискане постоянно държат над главата си някакъв прелестно ухаещ предмет.

Остров Сокотра

На остров Сокотра, ситуиран в Индийския океан край крайбрежията на Сомалия, при привет хората си целуват един на различен рамената и си пощипват пръстите.

Бирма

За бирманци най-важното сред двама души е дишането. Те си дишат един на различен, като по този метод показват възприятията си.

Китай

Китайците си допират носовете толкоз постоянно колкото ние се  здрависваме. Също по този начин, доста значима част от поздрава е, с изключение на носа, да си докоснете и бузите.

Япония

В Япония целуването се счита за най-голяма неучтивост, тъкмо по тази причина там няма да видите никой да се целува. Дори в киното. В Япония целувката е позволена единствено в един тип – двамата застават един против различен, на разстояние една крачка, покланят се и лекичко допират устните си.

И да – никакви зинали усти, в случай че не желаете да ви гледат неприятно.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР