Всички знаем, че морската сол е полезна. Солта – тази

...
Всички знаем, че морската сол е полезна. Солта – тази
Коментари Харесай

Ползите от морската сол в грижата за кожата

Всички знаем, че морската сол е потребна. Солта – тази скромна съставна част, която овкусява храната ни, топи ледените тротоари и придава на свежия морски въздух своя солен мирис – също е минерал, който съществено се приема за даденост. От релаксираща вана „ за мен “ до всекидневно ексфолиращо лекуване, тази сол е изцяло уместно средство за грижа за кожата, което си коства да включите в рутинната си грижа за кожата.

Солта се състои най-вече от два детайла: натрий и хлорид. Морската сол съдържа други микроелементи и нормално е по-голяма „ люспа “, която е по-груба от рафинираната готварска сол. Неговата прелестна груба текстура е идеална за заличаване на мъртвите кожни кафези и откриване на здрава, блестяща кожа изпод.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка:

 

Ползите от морската сол в грижата за кожата

Минерали 

Морската сол се състои най-вече от натрий и хлорид, само че съдържа и други микроелементи като магнезий, калций, калий и цинк. Тези минерали са от значително значение за поддържане на здрава кожа и функционалности на тялото. Когато се употребява в артикули за грижа за кожата, тя обезпечава богат източник на тези съществени минерали, които могат да оказват помощ за поддържане и подмладяване на кожата.

Ексфолиране

 морската сол Ползите от морската сол в грижата за кожата фотография: pinterest

Едно от главните преимущества на морската сол в грижата за кожата е способността й да работи като гальовен, само че ефикасен ексфолиант. Грубата текстура на солта оказва помощ за отстраняването на мъртвите кожни кафези, разкривайки здрава, блестяща кожа изпод. Редовното ексфолиране с подобен тип сол може да подтиква обновяването на клетките, придавайки на кожата натурален искра и намалявайки сухотата. Освен това оказва помощ за, изчистване на порите, избистряне на тена и понижаване на неравностите.

Балансиране на производството на мазнини от кожата

 морската сол Ползите от морската сол в грижата за кожата фотография: pinterest

Морската сол може да помогне за контролиране на производството на мазнини в кожата, без да предизвиква несъразмерна сухота. Това го прави изключително потребен за хора с мазна или. Като балансира естественото произвеждане на мазнини в кожата,тя може да помогне за понижаване на обривите и да насърчи здравословен, лъчезарен загар.

Противовъзпалителни свойства

Морската сол има противовъзпалителни свойства, което я прави отлична съставна част за усмиряване и усмиряване на раздразнената кожа. Може да помогне за понижаване на зачервяването, възпалението и даже да усъвършенства кожни болести като екзема и псориазис. Когато се комбинира с други успокояващи съставки като мед, тя може да обезпечи още по-големи противовъзпалителни изгоди за кожата.

Детоксикация

Морската сол е известна със своите детоксикиращи свойства, които могат да оказват помощ за извличането на замърсявания и отрови от кожата.

Лекуване на рани и петна

Антибактериалните свойства на морската сол могат да оказват помощ за поощряване на заздравяването на рани и Като убива бактериите и предотвратява инфекцията, тя може да подкрепи процеса на излекуване и да понижи появяването на белези и белези по кожата.

Овлажняващи изгоди

 морската сол Ползите от морската сол в грижата за кожата фотография: pinterest

Въпреки че може да наподобява нелогично, морската сол в действителност може да помогне за задържане на влага и попречване на сухота. Това е по този начин, тъй като минералите в тази сол оказват помощ за основаването на защитна преграда върху кожата, която може да предотврати загубата на влага и да поддържа кожата хидратирана. Това я прави отлична съставна част за овлажнители и други хидратиращи артикули за грижа за кожата.

Ползи срещу стареене

 морската сол Ползите от морската сол в грижата за кожата фотография: pinterest

Морската сол може да помогне за стягане и подсилване на кожата, като понижава появяването на фини линии и бръчки. Чрез стимулиране на обмяната на клетките и поощряване на производството на колаген, тя може да помогне за поддържане на еластичността на кожата и да предотврати преждевременното стареене. Това го прави скъпа съставна част в продуктите и процедурите за

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР