Всички знаем, че котките имат свои особености и е трудно

...
Всички знаем, че котките имат свои особености и е трудно
Коментари Харесай

Защо котките харесват пили за нокти и безопасни ли са те за тях?

Всички знаем, че котките имат свои особености и е мъчно да се разбере коя от тях харесва съответно отношение. Но от време на време котките обичат странни неща.

Някои стопани са забелязали, че пухкавата им домашна питомка непрекъснато се появява при потребление на несесера за нокти и демонстрира натурален афинитет към пилата за поддържане на нокътната плочка.

Защо котките харесват пили за нокти?

Пилите за нокти постоянно се употребяват при оформяне на котешките нокти и някои от писаните харесват това чувство.

По-вероятната причина обаче е, че те изпитват дефицит на някои минерали, които се съдържат в нокътя. Прахът от ноктите съдържа следи от цинк, желязо, калций, магнезий и фосфор. Затова доста пухчовци ближат, дъвчат или си играят с пилата поради полепналия по нея прахуляк от ноктите, засищащ тези им потребности. Има такива, които търкат лицата и телата си по пилата, като че ли придвижват миризмата си върху нея. Те са напряко пристрастени към пилите.

Друга причина за интереса на котките към пилите за нокти е текстурата на пилите. Те са грапави и сходни на котешкия език. Някои котки се успокояват, като се търкат в грапава повърхнина. Освен това по този начин те маркират територията си.

 Защо котките харесват пили за нокти и безвредни ли са те за тях?

Може ли да се употребява пила за нокти при грижата за ноктите на котката?

Обикновено котешките нотки се подрязват със специфична ножица, която се закупува от комерсиалната мрежа. Писаните обаче по предписание не обичат тази процедура и рязането на нокти изисква огромна доза самообладание и такт от страна на стопанина. Самото допиране на лапичките не се приема добре от мъркащите питомци, по тази причина може да се опита и пила за нотки, в случай че котето демонстрира интерес към нея. Цялостно изпиляване на ноктите е невероятно, само че с нея може да отстранен острите ръбове, останали след подрязването.

При прикосновение на котаците със относително изострен предмет като пилата за нокти поражда въпросът дали тя е рискова за домашните ни питомци? Отговорът е негативен. Пилата не крие заплаха за котката и може да се разреши прикосновение с нея. Добре е обаче за изпиляване на ноктите на писаната да се употребяват обичайните драскалки, които имат потвърден резултат.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР