Всички знаем, че ходенето е полезно за нашето здраве, но

...
Всички знаем, че ходенето е полезно за нашето здраве, но
Коментари Харесай

Точно колко крачки на седмица удължават живота ни с три години

Всички знаем, че ходенето е потребно за нашето здраве, само че специалистите към този момент не предписват тези свещени 10 000 крачки дневно. Ако работим в офис, където може да бъде мъчно да се упражняваме доста или просто се борим да бъдем дейни, има вълшебен брой стъпки, които можем да вършим всяка седмица, с цел да увеличим продължителността на живота си.
 Как ходенето по 8000 крачки на седцмица ни оказва помощ, с цел да живеем по-дълго
Учудващо дребното крачки на седмица, които ни трябват, с цел да живеем по-дълго

Малки, само че сигурни стъпки към по-добро здраве

Установено е, че ходенето по 15 000 крачки седмично или 5000 крачки три пъти седмично за нескончаем интервал от две години усилва продължителността на живота с две години и половина за мъжете и три години за дамите.

Около 35% от популацията е класифицирано като неактивно или има ленив метод на живот, а изследването на Vitality и LSE определя колко пари може да спестим на здравните служби, ако " неактивното " население измине толкоз доста стъпки.
 Снимка 658850

Увеличаването на стъпките има особено надълбоко влияние върху смъртността на над 65 години. Хората в тази възрастова група, които постоянно извървяват 7500 стъпки три или повече пъти седмично, имат 52% понижен риск от смъртност, написа Metro. 

Това се отнася за 38% от 45 до 65-годишните и 27% от популацията като цяло. И в случай че стартираме да се движим с тези бебешки стъпки, скоро може да се почувстваме подготвени да увеличим залога и да разтеглим фитнес рутината си още повече.
 Снимка 658848

Тези открития са резултат от изследването, което картографира държанието и навиците на повече от един милион души в Обединеното кралство и Южна Африка за интервал от 10 години.
 Наистина какъв брой крачки дневно ни обезпечават здраво здраве
Наистина какъв брой крачки дневно ни обезпечават здраво здраве

Не толкоз, колкото си мислим

Увеличаването на крачките от тези, които водят по-мързелив метод на живот също води до по-ниски равнища на диабет вид две и понижава риска от смъртност при тези, които към този момент живеят с диабет с 40%.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР