Всички знаем, че българската кухня е повече от чудесна. Нашите

...
Всички знаем, че българската кухня е повече от чудесна. Нашите
Коментари Харесай

5 национални кухни, които задължително трябва да опитаме

Всички знаем, че българската кухня е повече от чудесна. Нашите гозби, печива и скара изумяват чужденци от целия свят, а розовите ни домати заслужават на тях да бъде кръстена обособена планета (или най-малко сателит на Юпитер). Все отново и ние самите като фенове на храната е редно да разнообразяваме своите кулинарни прекарвания и да сервира на небцето си нови и забавни усети. Добрата вест е, че за множеството предписания можем да си набавим продуктите от близкия магазин, а в случай че желаеме да се насладим на атмосфера и обслужване, постоянно можем да намерим подобаващ ресторант. В взаимозависимост от нашия бюджет и предпочитание за изява в кухнята можем да изберем дали да приготвим ястия от тези страни вкъщи, или да потърсим онлайн къде сервират сходни ястия. В идващите редове сме подбрали пет национални кухни от разнообразни страни, ястия, от които наложително би трябвало да опитаме.
Мароко
Освен, че Мароко е доста красива и екзотична страна, кухнята, която имат нашите другари от Северна Африка е повече от чудесна. Повечето предписания ястия са извънредно разнородни, употребяват се прелестно количество подправки, само че в това време методът на подготвяне е банален, а храната е доста питателна и можем да се заситим добре с неголямо количество. Местни плодове и зеленчуци, в комбинации с агнешко, телешко и пилешко и ловко преплитане в рецептите на неща като фурми, бадеми, нахут, маслини и даже смокинови плодове. Потърсете някои забавни предписания от там - няма да съжалявате. Ние можем да препоръчаме пиле с кускус, ядки и сушени плодове. 
Индия
Още една екзотична дестинация, само че този път в Азия. Синоним на индийската кухня постоянно е лютивият усет и подправките, които всеобщо се употребяват там. Ключово тук е разнообразието, което се отличава най-много в случай че погледнем рецептите сред северната и южната част на тази пъстра страна. Интересен паралел сред двете е, че в Южна Индия на респект са безмесните ястия, до момента в който в Северна Индия се употребява доста масло и сметана в готвенето, както и доминират месните ястия. Неизменна част от индийските ястия е локалният басмати ориз, който индийците отглеждат. Ако би трябвало да предложим рецепта, която да не пропускате, то това ще е някое ядене с ориз. 
Япония
Продължаваме към Страната на изгряващото слънце, самураите и вкусната храна. Японската кухня е известна по целия свят, с помощта на сушито, само че това надалеч не е единственото нещо, което е наложително за опитване. Мисо чорба, гохан, рамен и темпура са неща, до които всяко небце би трябвало да се допре. Ние сме огромни почитатели на рамена и всичките му разновидности. Не звучи по никакъв начин зле да хапнем голямо количество топла чорба с нудълси, месо и зеленчуци, нали? Ако изберете да си го приготвите вкъщи, в действителност ще се убедите в неговата изгодност. 
 Храните, които могат да са най-опасни за здравето Храните, които могат да са най-опасни за здравето
Най-вероятно не сте подозирали, само че би трябвало да бъдете деликатни, когато ядете следните храни, защото могат да ви навредят. Риба тон&n...
Испания 
Нека се върнем в Европа. Испанците са дали на света доста неща, като едно от тях е страхотната традиционна кухня. Рецептите в нея са доста и варират съгласно другите райони на страната, само че общото е, че постоянно са пъклен вкусни! Като тръгнем от обичайните за Канарските острови папас аругадас, минем през Валенсия за една обичайната паеля валенсиана и стигнем до известния по целия цвят хамон иберико - коства си да визиите всички тези прелестни усети на своето небце! 
Италия
Няма по какъв начин да подминем италианската кухня. Тук оттатък класиките на пиците, пастата и други тестени произведения и десерти, има някои вкусни блюда, които заслужават нашето внимание. Сред тях са пиле или яйца по флорентински, лазанята с риба звук, пилешки бутчета по средиземноморски жанр с риган и лимон и печени тиквички с моцарела. 
Информация за всички изброени ястия можете да намерите елементарно и бързо с едно търсене в интернет. Приятен вкус и ни пишете в случай че тази публикация ви е въодушевила да сготвите нещо вкусно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР