Всички влакове по маршрутите на основната гръцка железопътна компания Хеленик

...
Всички влакове по маршрутите на основната гръцка железопътна компания Хеленик
Коментари Харесай

Стачка на железничарите блокира влаковете в Гърция, хората са бесни на властите

Всички влакове по маршрутите на главната гръцка железопътна компания „ Хеленик трейн “ (Hellenic Train) през днешния ден няма да се движат, откакто Гръцката федерация на железопътните чиновници разгласи 24-часова стачка.

Повод за стачката е злополуката сред два влака във вторник късно вечерта в Централна Гърция, при която по последни данни на противопожарните служби починаха 42 души, огромна част от които младежи на възраст 20-30 години. Броят на жертвите може и да се усили, тъй като по данни на противопожарните служби не е известна ориста на 19 души. Към общата мъка се прибавя и събитието, че част от жертвите би трябвало да бъдат разпознати посредством сравняване с ДНК материал, възложен от техни близки. „ Прото тематика “ оповестява, че досега генетичен материал са дали 53 души.

Според гръцките железничари в основата на нещастието стои неприятното положение на железопътната инфраструктура в страната.

„ Пренебрежението, което трайно демонстрираха държавните управления към гръцките железници, докара до нещастието в Темпе. За страдание непрекъснатите ни претенции за назначение на непрекъснат личен състав, по-добро образование, само че на първо място за въвеждането на модерни технологии за сигурност, непрекъснато бяха хвърляни в кошчето за отпадък “, се споделя в позицията на синдиката, представена от АНА-МПА.

Не работи сигнализацията и дистанционното управление, а всичко е оставено в ръцете на човешкия фактор, предизвестяват протестиращите. В момента наказателно гонене е почнало против началника на гарата в град Лариса, който е признал, че той е позволил съдбовната неточност, която е сложила насрещно движещи се пътнически и товарен трен на една и съща линия.

Косвена връзка сред злополуката и положението на гръцките железници направи и министърът на превоза Костас Караманлис, който подаде оставка в сряда. Той съобщи, че преди 3,5 години държавното управление е заварило железопътния превоз в положение, което не прилича на 21-и век и за жалост положените старания в този интервал не са били задоволителни, с цел да предотвратят сходен случай.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР