Всички вече знаем, че можем да сме носители на COVID-19

...
Всички вече знаем, че можем да сме носители на COVID-19
Коментари Харесай

5 признака, че сте имали COVID-19 без да разберете

Всички към този момент знаем, че можем да сме носители на COVID-19 без да имаме никакви признаци за това. Ако желаете да знаете дали сте прекарали вируса, просто вижте идващите 5 признака, които могат да ви го подскажат:
1. Настинали сте неприятно при започване на 2020 година – доста лекари и експерти настояват, че COVID-19 може да е върлувал в България още преди формалните данни за това. Ако сте имали неприятна простуда през януари или февруари 2020 година, която е протекла тежко и с температура, доста е евентуално да сте прекарали точно този вирус.
 Може да не се разболеем от COVID-19 - за какво? Може да не се разболеем от COVID-19 - за какво?
Някои хора може да не се разболеят от COVID-19, защото към този момент са боледували от различен ковид, неотдавна са претърпели вирусна зараза...
2. Загубили сте апетита си без причина – загубата на усет от време на време може да докара и до загуба на вкус без да си давате сметка за това. Ако сте имали необикновен интервал от 1-2 седмици, в който сте нямали вкус, тъй като нищо не ви е било вкусно, можете да сте прекарали COVID-19.
3. Задъхвали сте се – както знаете, вирусът нападна непосредствено белите дробове и е доста допустимо, когато сте спортували или просто сте изкачвали стълбите до дома ви, да сте усещали извънредно за вас задъхване. Често то минава за няколко дни и е доста евентуално въобще да не сте му обърнали внимание.
4. Усещали сте мощна отмалялост – допустимо е мощната отмалялост без никакви други признаци още веднъж да е обвързвана с COVID-19. Смята се че над 50% от инфектираните с вируса са изпитвали отмалялост от самото начало и по време на възстановителния интервал.
5. Имали сте косопад – необикновеният косопад също е срещан признак, въпреки и рядко, след прекарана зараза на COVID-19. Ако сте имали подобен къс интервал, без забележима причина за това, е допустимо просто да е било в резултат на вируса. Трябва да знаете обаче, че за косопада може да има и други аргументи – бременност, липса на витамини или внезапна загуба на тегло.
 Медици: Не се лекувайте с грейпфрут, в случай че сте инфектирани с COVID-19 Медици: Не се лекувайте с грейпфрут, в случай че сте инфектирани с COVID-19
По време на лекуване от ковид не би трябвало да се употребява грейпфрут. Противопоказен е и за хора с онкологични и кардиологични заболя...
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР