Всички учители по история в Пловдив и областта ще се

Всички учители по история в Пловдив и областта ще се ...

В пловдивските училища акцентират върху всички бележити пловдивски исторически дати.

Всички учители по история в Пловдив и областта ще се сдобият със специална книжка, посветена на Освобождението на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 
Инициативата е на Историческия музей (след спечелен и реализиран проект) в навечерието на 140 години от паметното събитие, което градът под тепетата отбелязва на 16 януари. 
"В новата история на Пловдив има много знакови дати- първото честване на Св. Св. Кирил и Методий, създаването на пловдивската гимназия, Съединението, първото българско изложение, но 16 януари е особено значима", сподели директорът на музея Стефан Шивачев. 
Значима е, защото точно тя поставя край на 5-вековно робство и дава началото на новото развитие на Пловдив. А идеята е в пловдивските училища да се акцентира върху всички бележити пловдивски дати в националната история и дори да се провеждат специални уроци, посветени на тях. 
"От началото на година подаряваме по една книжка на всеки преподавател по история в Пловдив и региона, на всички библиотеки и читалища. Книжката не е голяма, но в нея е заложен целият материал около битката за Пловдив и Освобождението", коментира още Шивачев.

Източник: plovdiv24.bg