Всички ученици в градове със ковид заболеваемост над 750 на ...

Всички ученици в градове със ковид заболеваемост над 750 на

Отново онлайн училище: Родителски неволи

Всички възпитаници в градове със коронавирус заболеваемост над 750 на 100 хиляди души от през днешния ден са в дистанционно образование . Просветният министър Николай Денков съобщи , че наложителна имунизация за учители няма да има, а министерството на опазването на здравето ще взема решение за въвеждането на зелен документ в просветителната система.

На този декор на доста родители се наложи да работят с децата си. Как става това?

В първия ден от следващото дистанционно образование за десетки възпитаници у нас, министърът на образованието съобщи : Хората могат да си вземат да работят от у дома , платена отпуска, за тези 2-3 седмици колкото би трябвало .

Реалността макар че сподели друго. Офис учебно заведение . Това е опцията за доста работещи родители, откакто от през вчерашния ден в късния следобяд стана ясно, че децата им 12 часа по- по никое време минават в дистанционно образование . А когато си родител на първокласник, работният ден се трансформира в реално премеждие :

" Между телефонни диалози , срещи и писане на разнородни документи обясняваме по какъв начин влизаме в час излизаме от час, по какъв начин спираме микрофона, в този момент кой учебник би трябвало да вземем. Благодаря за разбирането, добре ги одобряват , само че не знам - това през днешния ден е първият ден " , споделя Росица Дикина, майка на първокласничка.

И по този начин на родителите се налага да търсят алтернативи, което пък вдъхновява и някои притежатели на заведения:

" Ние, до момента в който коментирахме вътрешно във компанията по какъв начин да протече днешният ден да предложим на децата, които нямат потребност от зелен документ , да организират дистанционно образованието в ресторанта. До 12 години с компаньон , а над 12 години могат да останат сами в ресторанта " , споделя Невена Петрова, ръководител на ресторант.

Услугата е безвъзмездна , а личният състав може да наглежда децата, споделят още за новаторската си концепция от заведението.

Онлайн образованието макар че основава казуси освен за родителите и децата. Особено в фамилии , в които и двамата родители са учители.

" Ние и двамата със брачна половинка ми сме в областта на образованието, и той е сътрудник . Организацията ще е също предизвикване , тъй като малкият, той до момента е участвал в някои от часовете ми, към този момент децата се забавляват, родители също ги слушам , само че от време на време е доста мъчно " , счита Цветелина Борисова, преподавател по корейски език.

Празните учебни коридори тормозят и шефовете . В Столичното 32-ро учебно заведение 50 % от педагогическия личен състав е имунизиран , а до през вчерашния ден под карантина са били единствено 6 от общо 75.

" Аз откровено се надявах, че начален стадий ще продължат да се обучават в учебно заведение , на тях в действителност им е доста мъчно , те в този момент се учат на избрани привички " , счита директорката Нели Костова.

В 32-ро учебно заведение поддържат концепцията за зелен документ .

Просветният министър посочи : " Докато аз съм министър заповед за наложителна имунизация на учители няма да има "

Зелен документ не значи наложителна имунизация , алтернатива е доказано преболедуване и проби , добави ще той.АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ Пожарна охрана ПОВОД НОВИТЕ МЕРКИ ИЛИ ИСКАТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ КАЗУСИ, СВЪРЗАНИ СЪС " ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ " , ПИШЕТЕ НИ

Източник: bnt.bg