Всички ученици в градове със ковид заболеваемост над 750 на

...
Всички ученици в градове със ковид заболеваемост над 750 на
Коментари Харесай

Отново онлайн училище: Родителски неволи

Всички възпитаници в градове със коронавирус заболеваемост над 750 на 100 хиляди души от през днешния ден са в онлайн образование. Просветният министър Николай Денков съобщи, че наложителна имунизация за учители няма да има, а министерството на опазването на здравето ще взема решение за въвеждането на зелен документ в просветителната система.

На този декор на доста родители се наложи да работят с децата си. Как става това?

В първия ден от следващото онлайн образование за десетки възпитаници у нас, министърът на образованието съобщи: Хората могат да си вземат да работят от у дома, платена отпуска, за тези 2-3 седмици колкото би трябвало.

Реалността обаче сподели друго. Офис учебно заведение. Това е опцията за доста работещи родители, откакто от през вчерашния ден в късния следобяд стана ясно, че децата им 12 часа по-късно минават в онлайн образование. А когато си родител на първокласник, работният ден се трансформира в същинско премеждие:

" Между телефонни диалози, срещи и писане на разнообразни документи обясняваме по какъв начин влизаме в час излизаме от час, по какъв начин стопираме микрофона, в този момент кой учебник би трябвало да вземем. Благодаря за разбирането, добре ги одобряват, само че не знам - това през днешния ден е първият ден ", споделя Росица Дикина, майка на първокласничка.

И по този начин на родителите се постанова да търсят други възможности, което пък въодушевява и някои притежатели на заведения:

" Ние, до момента в който коментирахме вътрешно във компанията по какъв начин да протече днешният ден да предложим на децата, които нямат потребност от зелен документ, да организират онлайн образованието в ресторанта. До 12 години с компаньон, а над 12 години могат да останат сами в ресторанта ", споделя Невена Петрова, шеф на ресторант.

Услугата е безвъзмездна, а личният състав може да наглежда децата, споделят още за новаторската си концепция от заведението.

Онлайн образованието обаче основава проблеми освен за родителите и децата. Особено в фамилии, в които и двамата родители са учители.

" Ние и двамата със брачна половинка ми сме в областта на образованието, и той е сътрудник. Организацията ще е също предизвикателство, тъй като дребният, той до момента е участвал в някои от часовете ми, към този момент децата се забавляват, родители също ги слушам, само че от време на време е доста мъчно ", счита Цветелина Борисова, преподавател по корейски език.

Празните учебни коридори тормозят и шефовете. В Столичното 32-ро учебно заведение 50 % от педагогическия личен състав е имунизиран, а до през вчерашния ден под карантина са били единствено 6 от общо 75.

" Аз откровено се надявах, че начален стадий ще продължат да се образоват в учебно заведение, на тях в действителност им е доста мъчно, те в този момент се учат на избрани привички ", счита директорката Нели Костова.

В 32-ро учебно заведение поддържат концепцията за зелен документ.

Просветният министър посочи: " Докато аз съм министър заповед за наложителна имунизация на учители няма да има "

Зелен документ не значи наложителна имунизация, алтернатива е потвърдено преболедуване и проби, добави ще той.

АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ Пожарна охрана ПОВОД НОВИТЕ МЕРКИ ИЛИ ИСКАТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ КАЗУСИ, СВЪРЗАНИ СЪС " ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ ", ПИШЕТЕ НИ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР