Всички туристически дейности – вътрешни и външни, се забраняват до

...
Всички туристически дейности – вътрешни и външни, се забраняват до
Коментари Харесай

България затваря границите си за 16 страни, забранява се и туризмът

Всички туристически действия – вътрешни и външни, се не разрешават до 13 април. Трима министри през днешния ден приканиха да не пътуваме. От среднощ България затваря границите си.

Всички, идващи на нашите пунктове от 16 страни, няма да бъдат допускани.

Ето и страните:

Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия.

Летище София е съвсем празно, посрещачите не се позволяват вътре от съображения за сигурност. У нас няма да се позволяват единствено хора от рискови страни. Забраната не важи за български жители и техните фамилии, както и за непрекъснато и дълготрайно пребиваващи и техните фамилии.

Те ще имат право да се върнат вкъщи, само че по-късно са длъжни да съблюдават наложената им карантина. По-добре е обаче в тази обстановка да си останат вкъщи, с цел да не бъдат блокирани по границите сред другите европейски страни, приканиха от външното ни министерство.

Властите у нас приканиха българите да не пътуват при оповестеното изключително състояние.

„ Не е време за туризъм, нито за пътешествия, не е време за завършения, време е за отговорност към всички “, съобщи министър Росен Желязков.

От „ Гранична полиция “ предизвестиха, че от среднощ ще управляват новата мярка.

„ Различното, което е сега, е това, че ще бъдат връщани европейски жители, които идват от тези 16 на брой страни. Това е съобразено с въведеното изключително състояние “, удостовери комисар Румяна Борисова.

Трафикът по границите ни е намалял фрапантно през последните дни. На „ Калотина “ е пусто, пасажери няма, в понижен състав са и служащите на близкия градеж.

Опашката от камиони обаче е километрична.

През Сърбия камионите минават единствено с полицейски конвой, споделя Димитър, който се прибира от Италия вкъщи след кошмарно пътешестване.

„ След към 4 дни се добрах до България. Границата Италия-Словения е блокирана, Хърватска-Сърбия също “, описа Димитър Димитров.

С полицейски конвой ще влизат единствено директно минаващите през страната ни тирове. Тези, които се прибират, като Димитър, ще остават под карантина.

Чуждите превозвачи от рискови страни ще би трябвало в границите на 24 часа да извършат всичките си действия и на българска територия и да изоставен страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР