Всички трябва добре да се наспиваме – това е важно

...
Всички трябва добре да се наспиваме – това е важно
Коментари Харесай

Ето какво ще стане с тялото ви, ако зимата спите с чорапи

 спане-с-чорапи

Всички би трябвало добре да се наспиваме – това е значимо за здравето и кариерата, а е изключително настоящо през студените сезони, когато организмът ни е в стрес от ниските температури. 

Добрият сън в студа е нужен, защото по време на сън организмът актвивизира възстановителните процеси, които са нужни за опазване на здравето. Повечето хора схващат значимостта на съня и се усещат зле и потиснати, в случай че не се наспят. 

Напоследък доста консуматори на обществените мрежи споделят, че им е по-лесно с цел да заспят, когато си легнат с чорапи. Но за какво се случва по този начин?

Нека се опитаме да го изясним.

Да спиш в чорапи – хубаво ли е или неприятно?

Разбира се, чорапите ви оказват помощ да заспите по-бързо, тъй като когато краката са на топло, кръвоносните съдове в тях се уголемяват, а мозъкът получава сигнал, че е пристигнало време за сън.

Знаете ли, че някои проучвания са посочили взаимовръзката сред разширението на кръвносните съдове на крайниците (вазодилатация) и скоростта на заспиване?

Това значи, че разширението на кръвоносните съдове в краката ще докара до това, че ще заспите съвсем незабавно.

Какви са изгодите от това да спите с чорапи?

Чорапите омекотяват сухата кожа – някои хора могат да открият, че се разсънват с много сухи крака; изключително през зимните месеци, когато температурите падат. Това може да докара най-малкото до естетични проблеми.

Забележка: нанесете подобаващ овлажняващ крем върху краката преди сън и си обуйте чисти памучни чорапи.

Помагат при синдром на Рейно – това е рядко заболяване, което поразява кръвните кафези на човек и провокира охлаждане в крайниците при ниски температури или стрес.

Забележка: сънят в чорапи контролира температурата на тялото, а тъкмо това работи против това положение.

Предотвратяват изпотяване и горещина – чорапите оказват помощ да се контролира температурата на тялото, на което не се постанова да доставя топлота до най-отдалечената си част.

Забележка: този вид управление на температурата може да бъде потребен за попречване на изпотяване и горещина, които могат да додедат до нарушаване на съня.

Ето още няколко трика за по-добър сън: 

• преди сън си вземете гореща баня

• три часа преди сън не яжте и не пийте нищо (максимум чаша вода)

• подберете си удобно равнище на осветяване или заложете на цялостното му неявяване

Надяваме се тази информация да ви е потребна и да се отървете от досадните зимни неразположения.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР