Всички трябва да сме наясно, че тази седмица Русия може

...
Всички трябва да сме наясно, че тази седмица Русия може
Коментари Харесай

Зеленски предупреди за ”грозна руска атака” преди Деня на независимостта

" Всички би трябвало да сме наясно, че тази седмица Русия може да се опита да направи нещо изключително грозно, нещо изключително злобно “, сподели Зеленски във видео послание.

На фона на тези предизвестия удължават полицейския час във втория по величина град в Украйна - Харков, заяви регионалният шеф Олег Синехуб.

Вчера съветска ракета удари жилищен регион в Южна Украйна, близо до атомна електроцентрала. 14 души бяха ранени, измежду които и деца. Ударът по атомната станция в Пивденноукраинск - Вознесенск, и новият обстрел покрай Запорожката АЕЦ - най-голямата в Европа, съживиха страховете от нуклеарна повреда.

Атаката против Вознесенск е " следващият акт на съветски нуклеарен тероризъм ", сподели държавната Енергоатом, която ръководи четирите генератора на нуклеарна сила в Украйна. Русия не отговори незабавно на обвиняването.

Зеленски се базира индиректно и на скорошна серия от детонации в Крим, украинската територия, която Русия анексира през 2014 година

Украйна не е поела отговорност за офанзивите, само че анализаторите настояват, че най-малко някои от тях са станали вероятни с помощта на ново съоръжение, употребявано от нейните сили. При последната офанзива в Крим назначеният от Русия губернатор, който не е приет от Запада, сподели, че дрон е блъснал постройка покрай щаба на съветския Черноморски флот.

Украинските медии оповестяват за детонации в околните градове, измежду които курортите Евпатория, Оленивка и Заозьорное.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР