Всички тези процедури дoведоха до това да не може да

...
Всички тези процедури дoведоха до това да не може да
Коментари Харесай

След 3 часа спорове: Депутатите приеха името на измененията в Изборния кодекс

Всички тези процедури дoведоха до това да не може да се одобри единственото несъмнено нещо – наименованието, ядоса се председателстващият последната част от съвещанието Росен Желязков.

Повече от 3 часа депутатите спориха за изборните правила всъщност, въпреки дебатът публично да бе единствено за наименованието на законопроекта за промени в Изборния кодекс.

Малко преди напълно да изтече времето за работа на депутатите, Иван Ченчев от Българска социалистическа партия предложи дебатите по заглавието да бъдат прекъснати.Асен Василев от „ Промяната “ обаче подсети на председателстващия сега Росен Желязков, че това към този момент е гласувано по предложение на ГЕРБ и не е било признато.Всяка процедура предстои на гласоподаване, настоя обаче Желязков и даде късмет да депутатите да гласоподават още веднъж.125 депутати гласоподаваха за, а 95 бяха срещу, след което се наложи ново прегласуване. При повторния опит болшинството още веднъж одобри да приключи разискванията по заглавието на законопроекта.
Никола Минчев от „ Промяната “ разгласи, че първото искане за преустановяване на дебата не е минало, с цел да може Корнелия Нинова да направи изявлението си. И упрекна болшинството, че е постъпило непочтено и неточно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР