Всички те са свалени от украинските ПВО-комплекси. Една ракета Искандер-М

...
Всички те са свалени от украинските ПВО-комплекси. Една ракета Искандер-М
Коментари Харесай

500 млн долара струва на Русия един ден война срещу Украйна. От тях се крадат около 30 на сто, Москва затъва

Всички те са свалени от украинските ПВО-комплекси. Една ракета Искандер-М коства към 2 млн щатски $, а цената на ракета Искандер-К е 1 млн $. По този метод се оформя сумата от 17 милиона $ единствено за една нощна офанзива против Киев. В сметката не влизат всички останали действия, свързани с изстрелването на въпросните ракети, както и цената на поддръжката на съветските елементи в окупираните украински територии за едно денонощие.

Изчисленията са на Медийния боен център към Министерството на защитата на Украйна.

 

Според американския боен специалист Робърт Фарли (често употребен като източник на информация от съветските медии), един ден война с Украйна коства на Русия не по-малко от $500 млн. Изненадващо държавните съветски медии считат, че разноските са доста по-големи за всеки един ден от така наречен „ специфична интервенция “. Издания от холдинга " Россия сегодня " разгласяват цифрата от 20 милиарда $. Разчетите са техни. Същите 20 милиарда $ обаче показват и други източници. Например турската осведомителна организация Anadolu твърди, че разноските даже надвишават колосалната сума, като се базира на данните на консултантската компания Consultancy, проучванията на Центъра за икономическо възобновяване и EasyBusiness, както и данните на Civitta.

 

Експертите взимат за основа данните за цената на „ специфичната интервенция “ в Сирия - по 2,4 милиона $ дневно - и съпоставят силите, участващи в двете войни. Руският контингент в Сирия е към 1600 души, а в Украйна - минимум 220 000 души. Грубо пресмятане (като се вземат поради заплащанията на военни и цивилни експерти, възнаграждение за информационни и ИТ услуги, поддръжка на военно съоръжение, разноски за медицински потребности и храна, само че без транспорта) демонстрира, че за един ден на война Русия може да похарчи към около $500 млн. $. Средната аритметична сред всички горепосочени стойности на разноските прави над 15 млрд $ на месец. Разбира се изчисленията са приблизителни, само че съгласно някои специалисти те са много по-високи.

 

Много по-малко заделя Кремъл за здавеопазване месечно.

 

Любопитно е мнението на някогашния съветски полковник от армията Василий Шатков, който твърди, че най-малко 25-30% от 15-те милиарда $ цена на войната биват откраднати от висши военни и смързани с тях политици. Според него немалка част от боеприпасите, изпращани към частите в Украйна се отклоняват и изнасят в трети страни, най-вече в Африка. Също и разнообразни системи оръжия. От складовете в окупираните региони непрестанно изчезват скъпи военни атрибути, които се трансформират в чиста облага за военни от всевъзможен сан.

 

Путин обаче не смее да разкрива и санкционира корупцията, която разлага съветската войска, тъй като се опасява военните да не му подреден бърз прелом. Те така и така са гневни, че години наред диктаторът в Кремъл толерира тайните служби за сметка на армията.

Няма по какъв начин обаче да бъде изчислена „ цената “ на стотиците хиляди съветски военни, починали в Украйна или на ранените и останалите инвалиди. Същото важи и за украинските жертви, измежду които и доста цивилни: деца, възрастни, изнасилени дами, разрушени градове, села и прочие

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР