Всички световни запаси на пшеница ще стигнат за 10 седмици,

...
Всички световни запаси на пшеница ще стигнат за 10 седмици,
Коментари Харесай

ШОК: Световните запаси на пшеница стигат само за 10 седмици

Всички международни ресурси на пшеница ще стигнат за 10 седмици, пресметнаха от Организация на обединените нации.

Военната акция на Русия в Украйна и вълната от наказания против Москва поради офанзивата нарушиха доставките на торове, пшеница и други артикули, които двете страни изнасят.

Русия и Украйна създават 30 % от международните доставки на пшеница.

Организация на обединените нации към този момент прикани съветските управляващи да освободят зърното, заседнало в украинските пристанища поради военната акция на Москва. Западът упрекна Кремъл, че употребява глада като оръжие по време на офанзивата си в Украйна.

Международните наказания, наложени на Москва поради военната ѝ акция в Украйна, би трябвало да бъдат анулирани, с цел да се избегне международна продоволствена рецесия, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко.

„ Решаването на продоволствения проблем изисква повсеместен метод, в това число унищожаване на глобите, наложени върху съветския експорт и финансови транзакции “, съобщи Руденко.

„ Проблемът изисква също по този начин Украйна да разминира всички пристанища, където дебаркират кораби, а Русия е подготвена да обезпечи нужния филантропичен достъп “, е позицията на Москва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР