„Всички страни биха загубили от мащабен военен конфликт Русия-Украйна“, смята

...
„Всички страни биха загубили от мащабен военен конфликт Русия-Украйна“, смята
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Всички страни биха загубили от мащабен военен конфликт Русия-Украйна

„ Всички страни биха изгубили от огромен боен спор Русия-Украйна “, счита Ивайло Калфин, някогашен министър на външните работи. По думите му по този начин Русия ще загуби пазарите си в Европа и ще завоюва НАТО на границите си, тъй като Украйна ще бъде призната доста бързо в Алианса. „ Ембаргото над Русия може да донесе доста тежки стопански вреди “, добави Калфин.

„ Аз не чакам директна инвазия на Русия. Този спор несъмнено ще се затвори в източните провинции. На този стадий изгодите на Русия от война са доста по-малки от загубите “, счита Калфин.

Една от глобите може да бъде загуба на газовия пазар в Европа, което ще бъде доста тежък стопански удар. При налагане на сходни наказания Европа ще бъде принудена да търси други доставки на газ. Друга възможна глоба би била изключване на Русия от платежните системи, съобщи Калфин. „ Аз не чакам широкомащабна война. Не виждам интереса, силите и по какъв начин може да се случи. Застрашени са двете провинции и нямам доверие, че ще има по-широки дейности “, добави Калфин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР