Всички собственици на кучета могат да разкажат поне няколко забавни

...
Всички собственици на кучета могат да разкажат поне няколко забавни
Коментари Харесай

Защо домашните любимци се страхуват от прахосмукачка?

Всички притежатели на кучета могат да опишат най-малко няколко занимателни истории за паническото бягство на четириногия им другар от прахосмукачката.

Подобна суматоха се следи и при множеството котки, когато се срещнат с почистващата машина. И в случай че за писанките това наподобява по-лесно разбираемо поради тяхната особена природа, то при лаещите питомци буди съществено неразбиране.

Оказва се обаче, че има напълно разбираеми и разумни аргументи за страха на домашните любимци от прахосмукачката:

Шумът на машината

По-голямата част от прахосмукачките издават мощен и противен тон и тъкмо той нервира нашия домакински любим. Шумът се отнася към непознатите звуци от околната среда, който не е част от домашната конюнктура, а се появява от време на време и се възприема като непознат.

Шумовият дразнител, който провокира неприятни слухови чувства, се свързва с уреда, появяващ се от време на време в помещението, а от горната страна на всичко вибрира, движи се и в съзнанието на животното е действителна опасност.

Как да постъпват хората? Без подозрение срещата с неприятната машина буди отрицателни усеща у кучето, само че това не значи, че почистването на дома би трябвало да се трансформира в скрита активност, надалеч от кучешките очи и уши. С времето нашият другар ще свикне с наличието на странния дразнител. Ако въпреки всичко продължава да лае по нея, това не трябва да се приема съществено.

Непозната миризма

При разчистване във въздуха се подвига прахуляк и се разнасят миризми, които за животните са мощни и отчетливи. Те имат по-силно подушване, също така са по-ниско до пода.

Процесът на засмукване от машината

При работата си уредът засмуква мръсотията и частиците от боклука, който е по пода. Процесът прилича душенето с нос, което нашите питомци постоянно показват при типа на всяка нова движимост. Те асоциират този развой от работата на прахосмукачката с подушването. За разлика от животното, странната движимост го прави мощно и шумно, а това я прави доста подозрителна. Затова цялото отношение към нея издава съмнение.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР