Всички собственици на имоти в Гърция, закупили или продали имот

...
Всички собственици на имоти в Гърция, закупили или продали имот
Коментари Харесай

Забрана за плащане в брой при покупка на имот в Гърция, глоба и прекратяване на договора

Всички притежатели на парцели в Гърция, закупили или продали парцел през последното тримесечие на 2023 година, ще бъдат изправени пред непоколебим надзор, санкции и наказания, в случай че се откри нарушавания при заплащане.

Националната организация по приходите постанова непоколебим надзор върху тези, които бързат да приключат покупко-продажби за покупко-продажба на недвижими парцели, напълно или отчасти осъществени в брой, защото от 1 януари 2024 година заплащането ще се прави извънредно посредством банкови преводи. Ако данъчните инспекторите открият нередности или трансферирани недекларирани средства, купувачите и продавачите ще би трябвало да платят съществени санкции и ще бъдат разследвани от прокуратурата, с цел да се дефинира източникът на средства.

Паричните транзакции от последните пет години също са под микроскоп, защото от 338 511 заявления за прекачване на благосъстоятелност на обща стойност 27,7 милиарда евро, за 84 354 е открито, че са били напълно или отчасти платени с пари в брой.

Новият законопроектът, който се чака да бъде гласуван преди Народното събрание да се отдръпна за почивка, планува, че на купувачите на парцели, които заплащат в брой ще се постановат солени санкции в размер от 10 000 до 500 000 евро от 1 януари 2024 година и договорът ще бъде автоматизирано анулиран.

Договор за покупко-продажба на неподвижен парцел, в който е посочено предплатено заплащане, отчасти или цялостно заплащане в брой, е незабележим и не може да се трансферира. Нарушителите ще се санкционират с санкция в размер на 10% от платената в брой цена.

Глобата е най-малко 10 000 евро и най-много 500 000 евро за всяко нарушаване. Например, при положение на продажба и покупка на неподвижен парцел на стойност 100 000 евро, договорът ще бъде анулиран и на данъкоплатците ще бъде наложена санкция от 10 000 евро, което е 10% от цената в брой.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР