Всички сме срещали кратката абревиатура WC. Значението е известно дори

...
Всички сме срещали кратката абревиатура WC. Значението е известно дори
Коментари Харесай

Какво точно означават инициалите WC?

Всички сме срещали късата абревиатура WC. Значението е известно даже и на дребните деца - тоалетна.

Но замисляли ли сте се от какво тъкмо е кратко? Вероятно англоезичните по-лесно ще се сетят, само че се оказва, че доста от тях също не го знаят, написа ladbible.com.

Оказва се, че надписът „ WC “, маркиран върху вратите на банята, в действителност значи „ Water Closet “ (воден килер).

Сегашната баня преди време е била разграничена на три пространства. Тогава, когато се употребило банята, то в действителност е било съответно да се изкъпе човек. Когато някой употребявал огромна тоалетна (restroom), се допуска, че там човек се подготовя за деня, като употребява мивката и огледалото. Ако когато се използвалa тоалетна WC, е било тъкмо за облекчение.

Въпреки че няма една „ призната “ версия за какво тоалетните са получили името си, има една обща такава, която е най-разпространената.

В края на 19 век, когато вътрешните водопроводни съоръжения стартират да се конфигурират в домовете, хората е трябвало да създадат място за тоалетните чинии, които ще бъдат употребявани. Едно постоянно срещано място за инсталиране е преустроен дрешник за облекла. Тъй като това е единственото място в дома, което е имало вътрешна вода, е наречено „ воден килер “ (water closet).

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР