Всички сме попадали на онези тв предавания, които разказват за

...
Всички сме попадали на онези тв предавания, които разказват за
Коментари Харесай

Пролетно почистване на ума - холивудски терапевт дава съвети за справяне с мислите, които ни разболяват

Всички сме попадали на тези тв излъчвания, които описват за хора, които непрекъснато събират движимости в домовете си и най-после нещата излизат отвън надзор и се стига до болестно положение.

Ние всички сме такива събирачи, въпреки и да не го осъзнаваме, въпреки и не постоянно да събираме тъкмо движимости. В множеството случаи ние сме събирачи на мисли и страсти.

На всички ни се случва да се почувстваме затънали до гуша в прочувствени отпадъци и да се чудим по какъв начин да изплуваме на повърхността на личното ни ментално и прочувствено здраве.

Задръстването на душата и мозъка ни с неприятни усеща може да докара до доста по-сериозни проблеми, които в един миг стартират да имат и своето външно и вътрешно проявяване в хората. Когато се усещаме зле вътрешно, цялостното ни здравословно положение също се разклаща.

Холивудският терапевт доктор Хабиб Садеги поучава по какъв начин да прочистим мозъка си тази пролет, дружно с пролетното разчистване у дома и по какъв начин да премахнем отрицателните мисли, които ни тровят.

Той счита, че може да научим доста за себе си и това, което ни въздейства отрицателно и ни запушване с прочувствени боклуци, като отговорим на няколко въпроса, а по-късно напишем на лист хартия всичко, което ни тормози.

Ако желаете да започнете още в този момент пролетното разчистване на мозъка и страстите си, би трябвало да отговорите на следните въпроси на лекар Садеги:

Ако имате повече отговори " Да " на тези въпроси то е доста възможно  да изключвате страстите си, тъй като не желаете да чувствате нищо.

1. Имате ли компликации, когато би трябвало да признаете, че не се чувствате добре или сте претърпели нещо тежко?

2. Избягвате ли прочувствени диалози?

3. Държите ли хората в живота си на разстояние? Допускате ли цялостна фамилиарност с тях?

4. Често ли се чувствате самотни или изолирани?

 жена горест тъжна Thinkstock

Друг проблем е, когато човек се държи по този начин, като че ли страстите му не са толкоз значими и това се назовава " омаловажаване на възприятията ". Проверете дали отговорът на тези въпроси е " Да ".

1. Омаловажате ли смисъла на възприятията си, когато говорите за тях ( " Вече няма значение ", " Не е чак толкоз значимо " )?

2. Опитвате ли се постоянно да изглеждате щастливи?

3. Взимали ли сте дълго време лекарства против болежка, инсомния, паник офанзиви или меланхолия?

 жена горест тъжна Thinkstock

Друг постоянно срещан проблем е слагането на преграда сред нас и останалите. Това се случва, когато виждаме себе си като жертва, а някой ден като източник на болежка. Проверете дали ще отговорите с " Да " на множеството въпроси:

1. Често ли избягвате обстановки, които ви карата да се чувствате неловко?

2. Измисляш ли си оправдания, с цел да не преследваш задачите си?

3. Често ли избягваш да казваш на хората какво мислиш в действителност?

4. Криеш ли същинската си същина пред другите, тъй като смяташ, че няма да те одобряват?

Вашата задача е да видите към коя категория спадате и да се опитате да избегнете тази неприятна рутина.

 амнистия жена Istock

Пишете неприятните неща, изливайте всичко на хартия.

В живота ни непрекъснато ще изникват неприятни неща. Загуба на работа, загуба на обичан човек. Или по-прости неща като висене в запушване или спор с сътрудник.

Оказва се, че най-лесният начин да се отървем от отрицателните усеща, е като ги напишем на лист. Тази техника е най-ефективна, когато просто седнете и започнете да пишете, без да се замисляте какво тъкмо желаете да кажете. Просто изливайте душата си.

Намерете си безшумно и умерено място, вземете лист и химикал, настройте таймера си на 12 минути и просто започнете да пишете.

 жена усмивка наслада Thinkstock

След тъкмо 12 минути спрете да записвате мислите си и изгорете листа (на обезопасено място, естествено). Огънят има силата да трансформира и да пречиства. И тъкмо това ще се случи с отрицателните ви мисли - огънят ще ги трансформира с пепел.

Ако се постанова, правете го всеки ден. Така ще се почувстване освободени от отрицателните усеща и изчистени от прочувствените отпадъци, които са задръствали съзнанието ви.

!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР