Всички сме получавали висока сметка за ток. Докато в зимните

...
Всички сме получавали висока сметка за ток. Докато в зимните
Коментари Харесай

Вижте пет прости правила как да намалим разходите си за ток

Всички сме получавали висока сметка за ток. Докато в зимните месеци е по-скоро всекидневно, тъй като много от нас се отопляват на ток, то напролет и лятото е нетипично. Ако продължавате да получавате извънредно високи сметки, вижте тук няколко вероятни аргументи и тяхното решение:
1. Не оставяйте бойлера включен непрекъснато
За да може да поддържа една и съща температура, вашият бойлер ще се включва автоматизирано, с цел да подгрява водата неколкократно денем. Да, отлично е да имаме топла вода непрекъснато, само че в случай че сте самичък в домакинство или в двойка, може да координирате кухненските отговорности и взимането на душ, по подобен метод, че бойлерът да се включва единствено един път на ден, най-добре на нощна цена. Проверете в какъв брой часа се регистрира нощната цена, може да има разлика в общините.
 ЧЕЗ Разпределение се включва в нов план за запазване на птиците по река Дунав ЧЕЗ Разпределение се включва в нов план за запазване на птиците по река Дунав
ЧЕЗ Разпределение започва осъществяването на втори огромен план, финансиран от стратегия LIFE на Европейската комисия – „ Тра...
2. Перете на ниска температура
Прането на високи градуси усилват доста сметката ви за електрическа енергия, тъй като машината употребява повече ток, с цел да подгрее водата. 40 градуса по Целзий също е предостатъчна температура за изпиране на по-голяма част от прането, когато не е мощно нечисто.
3. Не е належащо климатиците през студени дни да са на повече от 21 градуса
Ако не ги изключвате и зимата работят непрекъснато, то няма причина да са на по-високи заложени градуса от 20-21. Това е една оптимална температура, която да компенсира и по-бързо изстиващите стени през зимата, а и е по-здравословна за организма, а най-много сметката ви за ток.
 Прогноза: След 2030 година настава краят на „ петролната епоха ” Прогноза: След 2030 година настава краят на „ петролната епоха ”
Френската петролна компания „ Total ” предвижда завършек на " петролната епоха " след 2030 година, оповестява организация „ Блумбърг&rdqu...
4. Не използвайте доста остарели електроуреди
Чудесно е, че 15-20 годишния ви тв приемник работи добре, само че имайте поради, че те са сериозен разход на електрическа енергия, в параленост с по-новите модели. Инвестиранцията в нов тв приемник, ще се изплати за по-малко от година. Същото важи за стар ледник, пералня и климатик.
5. Не използвайте сушилня машина, когато времето е хубаво
Сушилнята машина е допустимо най-големият потребител на електрическа сила в цялото домакинство. През зимният сезон е извънредно комфортен апарат, само че от март до ноември, когато не вали, е по-скоро непотребен разход, в случай че няма друга основателна причина да употребявате, с изключение на бързо съхнене на облеклата. Простирането на терасата, в случай че има такава, е много по-добра опция в топлите месеци и е гратис.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР