Всички сме изпитвали това много пъти – събуждане в три

...
Всички сме изпитвали това много пъти – събуждане в три
Коментари Харесай

Учени: Защо се будим през нощта

Всички сме изпитвали това доста пъти – пробуждане в три през нощта без никаква причина. Докато някои хора нямат проблеми със съня след пробуждане, други могат да прекарат остатъка от нощта будни.

Ужасяващото осъзнаване, че ще би трябвало да станете след няколко часа, прави обстановката доста по-лоша.

И по този начин, за какво се събуждате през нощта и по какъв начин можете да заспите още веднъж?

Експертите настояват, че до момента в който спим прекосяваме през няколко 90-минутни цикъла . Тези цикли съдържат разнообразни стадии на съня. Във втората част влизате в по-лек сън.

„ Много по-вероятно е да се разсъните от най-малкия тласък, като минаваща кола извън или леко придвижване на колегата ви “, споделя специалистът по съня доктор Нийл Стенли , някогашен президент на Британското сдружение за проучване на съня. „ На сутринта надали ще си спомняте, че сте се събудили през нощта. Но за малцината нещастници не е толкоз елементарно просто да се извърнат и да заспят още веднъж. "

Грег Мъри , професор и шеф на Центъра за психологично здраве към Технологичния университет Суинбърн, изясни, че събуждането през нощта нормално е към 3 и 4 ч. сутринта.

„ Докато тялото се приготвя за сутринта, телесната температура и хормоните на събуждането стартират да се покачват, а желанието за сън понижава “, изяснява той. „ Добавете малко стрес към всичко това и има огромен късмет събуждането да се трансформира в изцяло осъзнато положение. “
Според него е по-вероятно да се събудим и да заспим в ранните часове, най-много тъй като е мрачно и никой и нищо не ни безпокои.

Ето няколко съвета от специалисти по съня, които да ви оказват помощ да заспите още веднъж незабавно откакто се разсъните:

-избягвайте да ходите до тоалетната
- спрете да проверявате какъв брой е часът
- не пийте алкохол преди лягане
- охладете задоволително стаята, в която спите
- успокойте мозъка си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР