Всички служители на МВР се тестват в качеството си на

...
Всички служители на МВР се тестват в качеството си на
Коментари Харесай

МВР: Полицаите се тестват за алкохол и наркотици със същите дрегери

Всички чиновници на Министерство на вътрешните работи се тестват в качеството си на водачи на персонални и служебни коли. Министерство на вътрешните работи ползва метода проверяващи и проверявани да подлежат на еднакъв тест, декларират от Министерството на вътрешните работи в отговор на питане на Българска национална телевизия по отношение на метода, по който се реализират всеобщите инспекции за алкохол и опиати измежду униформените.

От ведомството показват, че инспекцията на водачи за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози се прави със общоприети проби, с които се тестват водачите в съвсем цяла Европа - Drug test 5000 - доказателствен анализатор. Те са произвеждане на компания Drager-Германия, която е определена посредством социална поръчка, а критериите са посочени в нея.

Редът за определяне на наркотични субстанции и техните аналози при ръководство на МПС се дефинира от Наредба №1 от 19 юли 2017 година за реда за определяне концентрацията на алкохол в кръвта и/или използването на наркотични субстанции или техни аналози.

При съществуване на проучване от кръвна проба, откритите стойности са определящи пред тези от теста, е записано в Закона за придвижване по пътищата. Същото важи и за чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

До излизане на резултата от кръвна проба тече вътрешна инспекция и служителят продължава да извършва служебните си отговорности. При негативен резултат инспекцията се приключва и не се образува дисциплинарно произвеждане. При потвърждаване на позитивния резултат или отвод от кръвна проба се образува дисциплинарна произвеждане.

За осъществените инспекции е разпоредено да се изготвят ежемесечни информации, които отразяват броя осъществени инспекции и откритите нарушавания и подхванатите ограничения по отношение на чиновниците.

В момента текат инспекции на инцидентен принцип в разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР