Всички си имаме любими природни продукти, към които се обръщаме,

...
Всички си имаме любими природни продукти, към които се обръщаме,
Коментари Харесай

Съветите на три Марии за силен имунитет и здраво гърло

Всички си имаме обичани естествени артикули, към които се обръщаме, когато някоя заран се събудим с леко, само че настоятелно раздразнение в гърлото. Знаете го този миг – сякаш всичко е наред, само че не се усещаме на 100% здрави и до момента в който умуваме дали ни се коства или в действителност се разболяваме, започваме да кашляме, а в гърлото изненадващо израства необитаем кактус. Обикновено тогава идват и първите препоръки от майки и баби – яж мед, пий чай, постави си компрес и всички останали чалъми от националната медицина, с които се лекуваме от десетилетия.

Всъщност тематиката за националната медицина е същински вълнуваща, защото преди появяването на днешните медикаменти, билките са били единственото лекарство за българите. Някои от тях са запазили известността си и даже и през 21 век са желан лек от доста хора. Срещнахме три дами, всяка от които си има обичан артикул от природата, с който потушава мъчителните признаци при възпалено гърло и кашлица. И трите се споделят Мария, и трите имат друга специалност – доктор, фармацевт и коафьор, а кое е общото сред тях, ще разберете най-после.

Д-р Мария Господинова постоянно има допир до недоволствата на пациенти, страдащи от упорита кашлица. Тя е от лекарите, които изписват лекуване с естествен артикул, когато това е допустимо, а при положение на кашлица, нейният избор е бялата ружа.

 д iStock/ Getty images/ Freepik

Това е растение, което има извънредно благотворно деяние най-вече поради богатото си наличие на слузни субстанции. Те са съсредоточени в корените на бялата ружа и способстват за усмиряване на упорита кашлица и утешение на дихателните пътища. Когато са във вода, слизестите субстанции набъбват и образуват предпазен филм върху възпалените лигавици, предпазвайки сетивните нервни окончания от дразнещи субстанции. По-просто казано, това понижава рефлекса за кашляне и подкрепя оздравителния развой.

Мария Динева пък е магистър-фармацевт и има ежедневен достъп до всевъзможни лекове – и въпреки всичко, желанията ѝ са ориентирани към прополиса. Прополисът и медът са съвсем вълшебна композиция, която има мощно антимикробно деяние и унищожава разнообразни типове бактерии и гъбички. Прополисът неслучайно е прочут като “природният антибиотик”. Болестотворните микроорганизми не могат да развият устойчивост към пчелните артикули, защото за производството на прополис и мед пчелите извличат скъпи субстанции от разнообразни растения с самостоятелни свойства, тъй че бактериите нямат шанса да се „ нагодят “ към тях.

Мария Ненова е фризьорка и също човек, който ежедневно поддържа връзка с други хора. Рискът да прихване нещо от тях е огромен, а опитът ѝ е потвърдил, че когато този риск се трансформира в действителна зараза, най-хубавият асистент на имунитета е пчелният мед. За него всички знаят, че е естествено талантлив с невероятни противовъзпалителни, имуностимулиращи и антибактериални свойства. Медът е и същински енергизиращ балсам, който прави всеки билков чай необикновено апетитен и потребен, подвига защитните сили на организма и изобилства от витамини, ензими и аминокиселини – същинска здравословна бомба.



Дотук добре, само че не е ли малко комплицирано да търсим всеки от тези артикули поотделно, когато сме заболели? Сега е моментът да кажем кое е общото сред трите Марии, тъй като то е обвързвано точно с природата и нейните билки. Сиропът е техният обичан естествен артикул, който съдържа и дестилат от бяла ружа, и прополис, и мед, в една тройно мощна композиция.

Екстрактът от бяла ружа съдържа клей, който покрива мукозата на гърлото и има противовъзпалително, омекчаващо и отхрачващо деяние. Прополисът нямa cилaтa нa cинтeтичнитe aнтибиoтици, нo зa paзликa oт тяx нe пpитeжaвa тoкcичнo дeйcтвиe и нe вoди дo peзиcтeнтнocт, а в това време оказва задоволително мощно антибактериално, противогъбично и противовирусно деяние. Медът в сиропа съдържа над 70 съставки, които работят благотворно на тялото и имунитета ни, а също така е и божествено апетитен.

е правилен другар при упорита суха кашлица и сопнато гърло, може да бъде употребен от деца над 1 година и е изцяло натурален и безвреден за приложимост и по-дълго време.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР