Всички се стремим да правим неща, които смятаме, че ще

...
Всички се стремим да правим неща, които смятаме, че ще
Коментари Харесай

8 неща, които намаляват вашата привлекателност

Всички се стремим да вършим неща, които считаме, че ще ни създадат по-привлекателни и ще ни накарат да се почувстваме по-добре. Ходим на фитнес, обличаме се добре. Но задавали ли сте си следния въпрос: „ Има ли нещо, което върша, което ме кара да наподобявам по-малко привлекателно? “ Според приятелите ни в прелестния свят на науката, отговорът е „ по всяка възможност, да “.

Ще ви представим няколко неща, които понижават вашата прелест, дружно с способи да ги избегнете.  

1. Не спите задоволително

Кой би предположил? Недоспиването се оказва едно от главните неща, които ни вършат по-малко привлекателни. През 2010 учени показвали на участниците в проучването си фотоси на хора, които не са спали в продължение на 31 часа и такива, които са спали най-малко 8 часа в нощта преди фотосите. Участниците в проучването трябвало да правят оценка фотосите по разнообразни критерии. Лишените от сън хора били оценени като по-малко привлекателни, по-тъжни и по-малко здрави.

Виж още: Учени разкриват 11 качества на идеалния мъж

Въпреки че може да е мъчно да спим задоволително – общо взето, тъй като животът не ни разрешава, стремете се някак да си осигурите нужните осем часа, с цел да се събуждате свежи всеки ден. 

2. Не се държите добре с другите

Всички сме чували израза „ Добрите момчета приключват последни “. Но дали е истина? Според науката най-вероятно не е. Едно от изследванията, които го потвърждава, е извършено през 2014 година в Китай.  Учените снимат хора с неутрално изражение на лицето. Под фотосите слагат избрана дума, да вземем за пример почтен, почтен, неприятен или злобен. Други фотоси са без надпис. Резултатите демонстрират, че хората с негативни надписи се правят оценка като по-малко привлекателни от останалите.

Виж още: Кои 8 неща вършат дамите по-привлекателни?

За да избегнете това, просто се дръжте добре с близките. Никой не обича да поддържа връзка с кисели и злобни хора. Всички имате дни, в които просто не се усещаме добре. Опитайте да вършиме повече неща, които усъвършенстват настроението ви – бъдете дейни и се забавлявайте повече. 

3. Прекалено уплашени сте

Успокойте се, дами, това ще ви направи доста по-привлекателни. Изследване от 2013г. демонстрира, че хетеросексуалните мъже възприемат дамите, при които равнищата на стресовия хормон кортизол са високи, като по-малко привлекателни.

Виж още: 8 признака, че сте доста по-привлекателни, в сравнение с си мислите

Ясно е с какъв брой доста стрес е изпълнено всекидневието ни. Изпийте чаша вино, отидете на фитнес, практикувайте йога, медитирайте. Напревете го не просто с цел да изглеждате, а да се почувствате по-добре. 

4. Нямате възприятие за комизъм

Чуваме го непрестанно, когато приказваме с другари за това какво ни притегля в някого и какво не. Всеки търси занимателен човек. Затова не е изненада, когато проучване от 2009 година открива, че хората без възприятие за комизъм или с криво-ляво такова, се възприемат като по-малко привлекателни от тези, които имат ужасно възприятие за комизъм. Полът не играе безусловно никаква роля, тъй че... девойки и момчета, практикувайте. 

Тук обаче прекомерното усърдие може да ви изиграе неприятна смешка. Просто бъдете себе си и ще видите какъв брой занимателни можете да бъдете, когато си позволите да се отпуснете и оставите смешните неща просто да изплуват на повърхността. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР