Всички се нуждаем от енергия за да бъдем максимално ползотворни

...
Всички се нуждаем от енергия за да бъдем максимално ползотворни
Коментари Харесай

Какво да ядете, за да имате енергия цял ден?

Всички се нуждаем от сила с цел да бъдем оптимално ползотворни в всекидневието си и с цел да се усещаме добре. Храните също могат да бъдат източник на сила, стига да знаете кои от тях тъкмо би трябвало да ядете.

На храната може да гледаме и като на гориво, защото калориите безусловно ни дават сила. Ето за какво е толкоз значимо да сортираме верните храни, които ни дават продължителна сила, а освен кратковременен скок в равнищата ѝ.

Митохондриите в клетките са тези, които създават силата, която ни зарежда и кара всичко в тялото да работи. Това значи, че яденето на храни, които поддържат оптимална митохондриална функционалност, може да насърчи цялостния енергиен баланс.
Какви храни да ядете, с цел да имате доста сила? Храни, богати на омега-3 мастни киселини
Семена от чиа, конопени семена, ленени семена, сардини, сьомга, аншоа, скумрия, херинга, тъмни листни зеленчуци, маслини, зехтин и авокадо.

Тези здравословни източници на мазнини са доста значими за здравето на мозъка, понижават възпалението и се всмукват от клетъчните мембрани. Храните, богати на омега-3 мастни киселини, също по този начин усъвършенстват настроението. Консумацията им ще ви подсигурява по-добри когнитивни качества и по-големи равнища на сила.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР