Всички съюзници, по един или друг начин, помагат на Украйна,

...
Всички съюзници, по един или друг начин, помагат на Украйна,
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Ако конфликтът стигне до НАТО, ще защитаваме всеки сантиметър от територията си

Всички съдружници, по един или различен метод, оказват помощ на Украйна, всички съдружници оказват помощ за укрепването на самата НАТО. Но нашият Алианс е защитителен. Ние не търсим спор. Но в случай че сме въвлечени в спор, ние сме подготвени и ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО. Това сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен преди срещата на върха на НАТО в Брюксел, представен от международните осведомителни организации.

 Срещата на министрите на външните работи на НАТО в централата на Алианса Срещата на министрите на външните работи на НАТО в централата на Алианса Източник: NATO
Министрите, които организират диалози в границите на НАТО, Европейския съюз и Г-7 през днешния ден, би трябвало да създадат обзор на въздействието на глобите против Русия и да обмислят по-строги стъпки, в това число апели за нанасяне на удари по основния съветски експорт на петрол и газ.

Възможността за основаване на зона, неразрешена за полети в Украйна, ще бъде разисквана от министрите на външните работи на НАТО по време на днешната им среща в централата на Алианса, заяви испанският външен министър Хосе Мануел Албарес.
Доскоро тази опция беше изключена от НАТО заради риска от директно военно присъединяване на Русия.

 Йенс Столтенберг Йенс Столтенберг Източник: NATO
В взаимните си изказвания по-рано с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи: " Подкрепяме Украйна ", само че НАТО " не е част от спора. Ние не търсим война или спор с Русия ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР