Всички съюзници, по един или друг начин, помагат на Украйна,

...
Всички съюзници, по един или друг начин, помагат на Украйна,
Коментари Харесай

Блинкен: Ако конфликтът стигне до НАТО, ще защитаваме всеки сантиметър от територията си

" Всички съдружници, по един или различен метод, оказват помощ на Украйна, всички съдружници оказват помощ за укрепването на самата НАТО. Но нашият Алианс е защитителен. Ние не търсим спор. Но в случай че сме въвлечени в спор, ние сме подготвени и ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен преди срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Министрите, които организират диалози в границите на НАТО, Европейския съюз и Г-7 през днешния ден, би трябвало да създадат обзор на въздействието на глобите против Русия и да обмислят по-строги стъпки, в това число апели за нанасяне на удари по основния съветски експорт на петрол и газ.

Възможността за основаване на зона, неразрешена за полети в Украйна, ще бъде разисквана от министрите на външните работи на НАТО по време на днешната им среща в централата на Алианса, заяви испанският външен министър Хосе Мануел Албарес.

Доскоро тази опция беше изключена от НАТО заради риска от директно военно присъединяване на Русия.

В взаимните си изказвания по-рано с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи: " Подкрепяме Украйна ", само че НАТО " не е част от спора. Ние не търсим война или спор с Русия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР