Всички са виждали клипчета със забавните опити на малки деца

...
Всички са виждали клипчета със забавните опити на малки деца
Коментари Харесай

Видео на НАСА с падащи астронавти на Луната носи много смях и наука

Всички са виждали клипчета със занимателните опити на дребни деца да се борят с гравитацията до момента в който вървят. Сега си представете това да са доста добре подготвени мъже, само че на Луната. Смехът и забавата са даже по-големи, само че този път нещата се случват в името на науката. Преди време НАСА популяризира видео, което в случай че не беше цялостно с астронавти, щеше да влезне в предаването „ Най-смешните домашни видиоклипове на Америка “.

 fall111 1024x576 - Видео на НАСА с падащи астронавти на Луната носи доста смях и просвета
Телата ни не са привикнали да се движат при ниска гравитация. За това НАСА е предиздвикала астронавтите от задачите Аполо 15 и 16 да правят разнообразни действия на лунната повърхнина. И като видите видоклиповете с паданията им си помислете, че зад всяко клатушкане стоят подробни отчети за физиката, която ги е предиздвикала да паднат.При Аполо 15 задачата е да се изучи метаболизма при ниска гравитация до момента в който минават през разнообразни видове терени. Като нанагорнище, втурване и дълготрайно ходене в низина. За екипажа на Аполо 16 е останало тестването на сръчността им при придвижване и осъществяването на дадена задача до момента в който вървят на Луната.Науката, която седи зад всички тези смешни рухвания демонстрира, че част от повода е инерцията. Въпреки, че тежите по-малко на Луната, масата ви остава същата. А тялото се преценява със личната си маса, а не с тежестта си и от там инерцията кара астронавтите да изпитват огромни усложнения и да губят равновесие.В помощ за смешните рухвания идват и специфичните костюми. Те не са най-удобните облекла, само че са единствените, които подсигуряват, че астронавтите ще оцелеят на повърхността.
Особено непохватни се оказват опитите да се стигне до обект на повърхността, който да бъде взет от астронавт. Навеждането след достигането до предмета носи занимателни залитания и рухвания, само че и дълги отчети след прибирането ми от Луната.
източник: mediabricks.bg
Hidden Truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР