Всички са наясно, че бюджетът, който имахме нужда да фигурира

...
Всички са наясно, че бюджетът, който имахме нужда да фигурира
Коментари Харесай

Министър Вътев: Средствата, които са налични в бюджета на МЗХ, не ощетяват нито една друга мярка


Всички са наясно, че бюджетът, който имахме потребност да попада в националния бюджет за украинската мярка на база на изплатените суми от 2023 година за 2022 година, не се случи. Този проблем го чакахме, за жалост обстановката е такава, каквато е и ние би трябвало да излезем от тази обстановка без да ощетим нито един аграрни производител. Това съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев по време на чуването си в земеделската комисия.

Средствата, които сме планували и са налични в бюджета на министерството не ощетяват нито една друга мярка и не вземат от нито един различен бранш. На база на доста съществени разбори от 2 януари целият екип на Министерство на земеделието и храните работи върху тази задача и още една предпочитано. От европрограми, където е наложително съфинансирането от националния бюджет е потвърдено, че има планове, които не се случват. На тази база сме създали прогноза и от тук ще извадим средствата, които съумяхме да сметнем, че са в рационалния най-много, съобщи Вътев.

68 млн. е заложено национално финансиране за 2024 година по намеса за стратегически проект, 57 млн. лв. идват от ДФЗ, неразпределени останки, 2 млн. са преходна помощ за овце и кози, оповестиха още от МЗХ
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР