Всички са много загрижени за цените на горивата, но когато

...
Всички са много загрижени за цените на горивата, но когато
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Нужна е публичност на свободните капацитети в данъчно-акцизните складове

Всички са доста загрижени за цените на горивата, само че когато на масата се постави решението, не се прави нищо. Стъпка по стъпка ще създадем конкуренция на пазара на горива и по този начин ще облекчим обстановката за потребителите. Това съобщи депутатът от „ Демократична България “ Мартин Димитров.

Депутатът от Демократична България напомни, че в България е налице рекордно повишаване на горивата и това за всички е ясно.

„ През 2019 година Комисия за защита на конкуренцията направи секторен разбор. Заключение номер едно е да бъде обществена информацията какви са свободните потенциали на данъчно акцизните хранилища. Това е най-важният извод. Така се основава повече бистрота и конкуренция. Публичността на свободните потенциали е най-важната мярка, дано създадем дружно тази промяна “, сподели Димитров.

Според него депутатите се вършат на загрижени за високите цени на горивата, само че най-съществената мярка не е осъществена цели три години.

„ Докато не създадем този пазар транспарантен и не изясним къде има свободни потенциали, тези въпроси не могат да бъдат позволени. Това е основна промяна. Без тези ограничения няма да има конкуренция на пазара на горива “, добави още Мартин Димитров. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР