Всички с нетърпение чакаме лятото и се радваме на първите

...
Всички с нетърпение чакаме лятото и се радваме на първите
Коментари Харесай

Нова мода! Жените у нас полудяха по домашно приготвен слънцезащитен крем, ето я рецептата...

Всички с неспокойствие чакаме лятото и се радваме на първите слънчеви дни! Витамин Д ни зарежда с сила и благополучие, както и способства за хормоналния баланс, здравината на костите, устойчивостта на имунната система и още.

Но тук идва моментът, в който се замисляме и за вредите, които слънцето може да аргументи на нашата кожа и да помислим по какъв начин дейно да се предпазим от нездравословните UV лъчи.

Безспорно при по-продължителен престой на слънце, изключително през летните месеци е добре да защитим кожата си с подобаващи слънцезащитни артикули. Много от тези артикули обаче, съдържат комплицирани химикали. От друга страна, даже и да не подозираш, доста от натуралните артикули съдържат предпазен фактор!

И това е инетересно - Чудото „ златно “ мляко - Четете в най-хубавия здравен уебсайт у нас www.zdrave.to.

Едни от най-предпочитаните артикули с натурален слънцезащитен фактор са кокосовото и какаовото масло.

Какаовото масло е естествено, разтопимо масло, извлечено от какаовите зърна. Освен в кухнята то има необятно приложение и в козметиката с помощта на овлажняващите си свойства. Използва се, с цел да задържа кожата мека, еластична и здрава. С какаово масло може да мажеш бръчки, стрии, да използваш като слънцезащитен лосион и доста други.

Кокосовото масло също намира извънредно многочислени приложения както в кухнята, по този начин и в козметиката. То има мощно хидратиращи свойства, спомага за понижаване появяването на фините бръчки и резервира съединителната тъкан на кожата еластична, както и натурален слънцезащитен фактор.

Предлагаме ти 2 лесни предписания за натурален слънцезащитен крем, с които да си постоянно предпазен от слънцето!
Слънцезащитен крем с какаово масло
Съставки:
60 мл масло от карите/ший 60 мл какаово масло 30 мл цинков оксид по предпочитание: 8 капки етерично масло от лавандула, евкалипт или мента
Начин на подготвяне:

Разтопи маслото от карите и какаовото масло на водна баня. Махни ги от огъня и ги разбъркай хубаво с цинков оксид (сложи си маска!). Изсипва се в кутийка/бурканче. Охлади изцяло преди приложимост. Съхранявай на стайна температура.
Слънцезащитен крем с какаово и кокосово масло
Съставки:
3/4 чаена чаша бадемово масло 1/4 чаена чаша кокосово масло 1/4 чаена чаша какаово масло 20 г пчелен восък 2 с.л. цинков оксид По избор: 1 чаена лъжица масло от малина и/или 1 ч.л. витамин Е 10-12 капки етерично масло от лавандула 7 капки Mula Mula (по желание)

Начин на подготвяне:

Смеси всички съставки без цинковия оксид и етеричното масло в огромен буркан и загрей на водна баня, до момента в който съставките се разтопят. Разбъркай добре, добави цинковия оксид и етеричното масло и пресипи в дребен буркан, комфортен за предпазване и преместване. Докато кремът изстива, разбъркай няколко пъти, с цел да се инкорпорира добре цинковия оксид. Готовият крем използвай в границите на 6 месеца.

Рецептите са богати на потребни субстанции и с изключение на, че те пазят от нездравословните слънчеви лъчи, подхранват кожата и имат антиоксидантно деяние.

Източник: zdravei.org
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР