Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична

...
Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична
Коментари Харесай

Българските съдии показаха отлични резултати пред водещ инструктор на УЕФА

Всички родни футболни съдии демонстрираха доста добра физическа и теоретична подготовка по време на обичайния зимен семинар преди началото на пролетния дял на шампионата, който се организира през последните 4 дни в Национална футболна база „ Бояна “. Събитието събра всички водещи и помощник съдии от Първа и Втора професионална лига, както и интернационалните ни съдии в женското направление.

Семинарът протече под управлението на ръководителя на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай и с присъединяване на изтъкнатия съдийски преподавател на УЕФА Давид Фернандес Борбалан, както и на останалите членове на Семеен кодекс.

В интервала 2-3 февруари се организираха теоретични и на практика тренировки за VAR и AVAR реферите ни под управлението на отговорника за VAR към Семеен кодекс Георги Ринг, VAR мениджъра към БФС Петър Петров и инструкторите Радан Мирянов, Милко Николов, Николай Йорданов, Крум Стоилов, Николай Петров, Веселин Мишев и Йордан Иванов.

На 3 и 4 февруари се организираха лекции и физически проби на съдиите и помощник съдиите от ВПЛ, които включваха BMI и BFP измервания (индекс на телесна маса и % телесни мазнини). Арбитрите от ВПЛ минаха и научен тест, след което наблюдаваха лекция на основния фитнес инструктор на съдиите в България Николай Петров. Заниманията им включваха и работа по групи за ръководещи и помощник рефери.

На 4 февруари съдиите от ППЛ, както и интернационалните съдии-жени имаха достойнството да в наличието на вицепрезидента Емил Костадинов, шефа на „ Първенства и шампионати “ Валентин Чакъров, Виктор Кашай и ръководителя на Обществения съвет на БФС Валентин Михов.

Програмата на елитните ни рефери започва с VAR лекция, водена от Петър Петров, а незабавно по-късно участниците минаха тест за работа с технологията. Последва и теоретична сесия за ръководещите съдии, водена от Давид Борбалан, а за асистентите – от Николай Петров.

В неделя, 5 февруари, съдиите от ППЛ минаха BMI и BFP измервания, след което демонстрираха отлични резултати при наложителните си физически инспекции макар тежките метереологични условия.

Събитието приключи със семинар за Съдийските наблюдаващи в професионалния футбол.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР