Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична

...
Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична
Коментари Харесай

Отлични резултати за съдиите ни по време на зимния семинар в Сливен

Всички родни футболни съдии демонстрираха доста добра физическа и теоретична подготовка по време на обичайния зимен семинар преди началото на пролетния дял на шампионата, който тази година се организира в Сливен. 4-дневният камп събра всички водещи и помощник съдии от Първа и Втора професионална лига, както и интернационалните ни съдии в женското направление.

Новият ръководител на Съдийската комисия Виктор Кашай не съумя да участва персонално заради заболяване, само че взе интензивно присъединяване във всички лекции и курсове онлайн. Неговият заместител Георги Ринг управлява семинара и също ефективно участваше в теоретичните и практическите занимания с родните рефери.

Семинарът започва в сряда, 9 февруари, когато бяха извършени взаимни съвещания на Съдийската комисия и Инструкторския панел, по време на които бяха разисквани работата и условията на новото управление на българското съдийство, както и програмата на семинара.

На 10 февруари се организираха първите лекции и физически проби на съдиите и помощник съдиите от ВПЛ, които продължиха и на сутринта на 11 февруари с BMI и BFP измервания (индекс на телесна маса и % телесни мазнини). Арбитрите от ВПЛ минаха с триумф комбинирания научен тест, след което наблюдаваха лекция на основния фитнес инструктор на съдиите в България Николай Петров.

В петък към семинара се причислиха и съдиите от ППЛ, както и интернационалните ни съдии-жени, които имаха достойнството да получат FIFA-значките си персонално от вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, шефа на „ Първенства и шампионати “ Валентин Чакъров, лектора на УЕФА за системата VAR Павел Гил и Георги Ринг.

Програмата на елитните ни рефери започва с лекция, водена от Павел Гил, както и с подготвително занятие с присъединяване на Николай Петров. В събота и съдиите от ППЛ минаха BMI и BFP измервания, както и смесен научен видео тест, а по-късно организираха с отлични резултати наложителните си физически инспекции.

Последният ден от семинара мина още веднъж с лекции, водени от Павел Гил и Николай Петров, след което се състояха и инструктажи на съдийските наблюдаващи от Първа и Втора професионална лига с присъединяване на Георги Йорданов, Радан Мирянов и Павел Гил.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР