Всички републикански пътища в областта са проходими при зимни условия.

...
Всички републикански пътища в областта са проходими при зимни условия.
Коментари Харесай

Републиканските пътищата в област Габрово са проходими

Всички републикански пътища в региона са проходими при зимни условия. Това заяви шефът на Областното пътно управление- Габрово Деян Георгиев на среща с регионалния шеф Кристина Сидорова, заместител регионалния шеф Андрей Николов и специалисти от Областна администрация - Габрово. Договорът за зимното поддържане на републиканските пътища е с дълготрайност 7 месеца и е годен до месец май 2023 година.

Георгиев разяснява и идните ремонтни действия в региона. В проекта за 2023 година са направени 5 плана за главен ремонт на пътища. Това са път I-5 Габрово – Казанлък през прохода „ Шипка “, първокласният път I-V Дебелец- Дряново, III-4041 Севлиево- Дряново, Кръвеник- Стоките-Батошево, Донино- Боженци. Дейностите ще обзет общо над 87 кмрепубликански пътища в региона. Приемането на оферти по оповестената социална поръчка с планирана стойност 1 745 880 лева без Данък добавена стойност завърши предходната година. В развой е подборът на реализатори, като подадените оферти са над 50. Следващата стъпка е подписване на контракти с компаниите реализатори. Предвидени са също настоящи ремонтни действия и планиране на делинеатори в рискови сектори като кръстовищата на Враниловци и Боженци, при кариерата „ Чериковец “ и на кръстовище 5004 към Западния обход.

В края на 2022 година е подписан контракт с компания реализатор, която ще извърши ремонтните действия на моста на Колю Фичето на р. Росица. Съоръжението е в предаварийно положение. Разположено е на третокласен път и е със статут на културна полезност от епохата на Възраждането. Мостът е удължаван и уширяван, има 4 ленти и дължина от 185 метра. Ремонтните действия включват рехабилитация на пътното платно, полагане на нова хидроизолация, асфалтова настилка, тротоари, защитна ограда и парапет.

Ремонтът на пътната част по трасето Трявна- Вонеща вода завърши. Положена е осова линия, подписан е и контракт за слагане на пътна маркировка. В сектора ще бъдат инсталирани мантинели и пътни знаци, регулиращи придвижването.

Полагането на неплътен асфалт по пътя към м. Узана е приключено до 17 км. Остават 4 км до приключването на правата, върху която ще бъде подложен още един слой настилка.

Директорът на Областното пътно ръководство изясни, че дейностите по плана за тунелите под Шипка не престават. Георгиев добави, че през прохода минават средногодишно по 3 хиляди автомобила за денонощие, което прави плана с изключително значение за района.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР