Всички разработки на Brabus през тази година са “подаръци на компанията

...
Всички разработки на Brabus през тази
година са “подаръци на компанията
Коментари Харесай

Brabus Ultimate E е най-мощният Smart

Всички разработки на Brabus през тази година са “подаръци ” на компанията за самата себе си поради нейната 40-а годишнина. Един от най-ярките измежду тях е показанията жълт, само че доста крепък мъник с електрическо задвижване Brabus Ultimate E.

Сътрудничеството на ателието Brabus и марката Smart не е от през вчерашния ден. В в гамата на малките коли има разработки и за двуместния Fortwo и за четириместния Forfour. Но новата разработка – концептът Ultimate E е не единствено “подгрят ” в съпоставяне със стандартния модел, само че е и с електрическо задвижване. Мощноста на жълтото “кубче ” е 204 к.с., а оптималният въртящ момант 305Нм, прехвърлян на задната ос. Това прави моделът надалеч по-мощен от досегашния шампион Brabus Ultimate 125, в чието наименование е отбелязана мощноста му.

Сити-карът Ultimate E Concept има раздути калници (пакет Widestar) и комплект допълнителни аеродинамични детайли. От място до 100 км/ч машинката се форсира за 4,5 секунди, а оптималната скорост доближава 180 км/ч. Тези индикатори са доста по-различни от възможностите на серийните електросмартове - 11,5-12,7 секунди в зависимост от вида на купето и 130 км/ч.

В основаването на концепта са взели участие и дъщерната компания на Brabus — Brabus Zero Emission и австрийската компания Kreisel Electric. Дело на последната е литиево-йонният акумулатор с потенциал от 22 кВтч. При нормалния електросмарт акумулаторът е с капацитет 17,6 кВтч, а пробегът е 160 км с едно зареждане. Той остава същият при концепта в градски условия, а в случай че не се напъва доста концептът, той може да постигне пробег и от 190 км.

Теглото на машината е 1085 кг, независимо от по-голямата маса на акумулатора. За запазване на ниското тегло спомагат кованите джанти Brabus Monoblock Y с тежина 6,7 кг за предните и 7,1 кг за задните. Това са и едни от най-леките 18-цолови джанти на пазара, носещи гуми 205/35 R18 начело и 235/30 R18 отзад.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР